Se billederne: 100 Veteranbiler i Ringkøbing

Torsdag, fredag og lørdag var der masser af veteranbiler ved Hotel Fjordgården i Ringkøbing

Udgivet Opdateret

Det er en efterhånden fast sommertradition at afholde Ringkøbingløbet sidste weekend i juli. 2017 var 49. årgang af det traditionsrige løb, hvor ældre biler mødes.

I år var 100 biler meldt til, flere end sidste år, men ikke lige så mange som rekorden, der var over 200 biler. Det var dog for mange, og arrangørerne havde på forhånd meldt ud, at 100 biler ville være det maksimale antal, der kunne deltage i år.

Programmet startede traditionen tro med en aftentur torsdag, hvor bilerne kørte ud til Vedersø Klit Badehotel og herefter tilbage til Hotel Fjordgården i Ringkøbing. Fra 19-21 var der udstilling af udvalgte køretøjer, mens der blev grillet og spillet levende musik i teltet på plænen.

Fredag stillede alle deltagende køretøjer op på den store græsplæne foran Hotel Fjordgården. Dommere bedømte biler i tre forskellige kategorier, efterfulgt af præmieoverrækkelse. Fredag aften var der mad fra Hotel Fjordgården samt musik og dans.

Lørdag startede programmet allerede 07.30 ved Rådhuset i Ringkøbing. Her var der kaffe og kanelkage til deltagerne, og fra 09.00 til 10.00 var der individuel start med præsentation af de mange flotte køretøjer.

110 kilometer

Bilerne kørte en rute på 110 kilometer, blandt andet ud til Tvind Møllen og forbi Vindmølleparken i Hjortmose.

Deltagerne kørte herefter tilbage til Ringkøbing. Fra 11.30 til 13.30 var der frokost på Hotel Ringkøbing, mens der fra 12.13 til 14.00 var besøg på Dansk Flymuseum i Stauning.

14.30 var deltagerne tilbage på Hotel Fjordgården, da der klokken 15.00 var præsentation og bedømmelse af Old Timer Expert Class. Her var deltagerne tidstypisk klædt på i forhold til deres køretøj. 16.30 var der uddeling af løbspræmier, og løbet blev afsluttet.

Lørdag aften var der festmiddag på Hotel Fjordgården med underholdning, musik og dans samt uddeling af E.F. Jacobsens mindepris.

Powered by Labrador CMS