Se de vilde billeder: Huse er glaseret med is

På grund af blæst og kulde er en række huse ud til vandet ved Faxe belagt med is. Belagt er nok endda en underdrivelse.

Udgivet Opdateret

De seneste dage har været meget kolde, og over alt har danskere skuttet sig, men nogle steder har kulden haft større betydning end andre. Blandt andet i Faxe Ladeplads, hvor en række sommerhuse ned til vandet har fået en lidt alternativ beklædning.

På billederne i galleriet over artiklen her ses det, hvordan hele området er dækket af is – nærmest som en glasering af huse, buske og videre. Det skyldes en kombination af kulden, blæsten og bølgernes skvulp.

Ifølge ejeren af et af de berørte sommerhuse, så er det ikke som sådan noget nyt. Per Nørgaard, som han hedder, fortæller nemlig til TV2, at han for otte år siden prøvede noget lignende – endda værre.

– Det var tilbage i vinteren 2010. Da det var værst, lå der 30-50 centimeter is på huset. Vi var nede for at kigge på huset, og da vi låste os ind for at varme en kop kaffe, var det en særdeles speciel oplevelse. Der var helt mørkt og fugtigt inde i huset. Da tøvejret satte ind, gik der vel en uge eller to førend al isen var smeltet bort igen. Og lykkeligvis var der ikke sket nogen skade på huset, siger han til TV2.

Kulden fortsætter

Nørgaard og de øvrige sommerhusejere kan godt se frem mod igen at kunne benytte sommerhusene, for allerede i midten af den igangværende uge bliver det lunere – og dagene er allerede begyndt at byde på dagvarme.

Billederne til denne artikel stammer fra Scanpix, og de er taget denne mandag.

Anja Bodholdt fra Danmarks Meteorologiske Institut fortalte mandag morgen til Newsbreak.dk, at nattefrosten fortsætter natten til tirsdag, og da det er forholdsvis skyfrit tirsdag, vil det være ganske sandsynligt, at tirsdag morgen – som mandag – bliver med ekstreme frostgrader.

Mandag morgen var temperaturen nogle stedet helt nede på minus 10 grader.

Powered by Labrador CMS