SE vil stoppe el-tyveri: Samarbejder med politiet

SE domicil i Esbjerg. Foto: SE/Presse
Udgivet Opdateret

SE vil nu samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi for at stoppe el-tyveri

En partnerskabs-aftale mellem SE og Syd- og Sønderjyllands Politi er nu en realitet. Gennem de senere år har SE haft store problemer med el-tyveri. Sager med skunk-laboratorier og snyd med magneter på el-målere hos en række forbrugere, har fået SE til at fokusere på el-tyveri.

Syd- og Sønderjyllands Politi håndterer i flere sammenhænge den slags sager, og nu indgår SE og Syd- og Sønderjyllands Politi et partnerskab med særligt et præventivt fokus.

Skunk-laboratorier etableres tit i helt almindelige villaer rundt omkring i SE’s forsyningsområde og politiets daglige dækningsområde. Der er bestemt ikke tale om el-tyveri i lille skala, for her stjæles der strøm i stor stil uden om system og målere.

Syd- og Sønderjyllands politi er glade for det nye partnerskab med SE:

– Vi håber, at syd- og sønderjyderne sætter fokus på, at nogle er kriminelle på det her område. Vi har brug for, at borgerne fortæller politiet om det, når nogen stjæler strøm fra fællesskabet, siger specialkonsulent Christian Østergård fra Det Kriminalpræventive Sekretariat ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

En typisk skunk-produktion bruger cirka 100.000 kilowatt-timer. Det svarer til 25 husstandes årlige el-forbrug. Energiselskaberne har ofte svært ved at inddrive pengene. Det koster el-kunderne i hele landet millioner af kroner, når kriminelle dyrker skunk ved hjælp af stålet strøm.

– Regningen for den slags, ender jo hos SE, og det vil vi ikke byde vores kunder hverken nu eller fremover. Det betyder ikke, at vi nu skal ud og overvåge vores ejere og kunder. Vi skal derimod hjælpe til når politiet har brug for det. Og så skal vi sikre, at det bliver mere end almindeligt besværligt fremover, at snyde os, vores kunder og ejere, forklarer Michael Østergaard, direktør for SE Energinet.

Men også el-tyveri i mindre skala er et problem. Nogle kunder sætter små magneter på el-måleren, og det er ulovligt. Samtidig snyder man sine naboer, for regningen ender ude hos alle andre i sidste ende.

Powered by Labrador CMS