Seks anholdt: Tyvekoster for 500.000 kroner

Seks udenlandske mænd er anholdt efter fund af elværktøj, pc'ere, chokolade, løbetøj og meget andet.

En simpel kontrol gav et stort resultat. Arkivfoto: Tommy Kofoed/Scanpix 2017
Udgivet Opdateret

Det sker af og til, at politiet får fat i en stor landing af tyvekoster. En af de dage kom søndag aften, hvor politiet gjorde et af de større og mere opsigtsvækkende fund.

Artiklen fortsætter under videoen.

En udenlandsk varebil ved færgen i Rødbyhavn viste sig søndag aften at være proppet med mere end 1000 plader chokolade, løbetøj, højttalere, pc’er, elværktøj og meget andet.

I alt sin enkelthed er det politiets overbevisning, at der er tale om en tyvebande. Her forsøgte seks mand at komme ud af Danmark med de mange tyvekoster.

De seks personer er alle i alderen 30 til 39 år, da de blev anholdt. De blev alle sigtet for tyveri og/eller hæleri. Og mandag blev de seks personer altså stillet for en dommer ved et grundlovsforhør hos Retten i Nykøbing Falster.

Det har resulteret i, at fem af de sigtede mænd er blevet varetægtsfængslet i fire uger, mens en er blevet løsladt. Det oplyser politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, til Ritzau.

Stjal for 500.000 kroner

Men troede man, at arbejdet var slut nu, så tager man fejl. Der er nemlig massive mængder arbejde i vente.

Kim Kliver beskriver til Ritzau, at man nu skal undersøge, hvor de formodede tyvekoster præcist kommer fra. Ifølge Kim Kliver har varerne en anslået værdi på omkring 500.000 danske kroner.

Der er dog mulighed for, at beløbet vokser sig enten større eller mindre i løbet af efterforskningsarbejdet.

Det var politiets udlændingekontrolafdeling, som gennemførte undersøgelsen af varebilen og dermed fandt frem til de formodede tyvekoster. Afdelingen arbejder blandt andet på at afsløre såkaldt omrejsende kriminelle.

Politiet bruger begrebet om udlændinge, der ikke har fast bopæl i Danmark, og som lever af organiseret berigelseskriminalitet. Herunder blandt andet indbrud, tyveri og hæleri.

I de senere år politiet haft et særligt fokus på denne type kriminelle.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil mandag ikke oplyse de anholdtes nationalitet. De er dog fra samme land, fortæller politiinspektør Kim Kliver.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan mændene stiller til sigtelsen.

Powered by Labrador CMS