Seks personer skadet: Blev væltet omkuld af løbske heste

I alt seks personer er kommet til skade på Roskilde Dyrskue, da to heste slap løb løbsk og væltede personerne omkuld midt på pladsen. Politi og redning rykkede talstærkt ud.

To heste løb løbsk under Roskilde Dyrskue lørdag, hvor de rev seks personer omkuld – blandt andet en pige. ArkivFoto: Keld Navntoft/Scanpix
Udgivet Opdateret

To heste slap løs fra deres firspand, der er en form for sammenkobling af flere heste, og løb derfor frit rundt på pladsen til årets udgave af Roskilde Dyrskue. Det fik i alt seks personer at føle, da de blev væltet kraftigt omkuld af hestene. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi ved vagtchef Lars Galasz til Newsbreak.dk.

– Vi får meldingen via 112 om, at nogle heste fra et firspand foran en hestevogn er løbet løbsk og har revet flere personer omkuld. Meldingen lød på, at der var alvorlige skader, så der kom flere ambulancer og også redningshelikopteren fra Ringsted til pladsen, fortæller han.

Hestene er såkaldte Frederiksborgheste, der stod i det førnævnte firspand, og de slap fri, da en bom beregnet til at holde hestene samlet, knækkede. Her efter løb hestene frit rundt på den store dyrskueplads, hvor de altså væltede flere personer omkuld – blandt andet en pige, der fik et hovedtraume.

Kørt på sygehuset

Pigen blev fragtet til sygehuset i Køge, hvor den seneste melding er, at slaget ikke var så alvorligt som først antaget. Politiet fik da heller ikke for alvor brug for hverken ambulancer eller helikopter.

– Ud af de seks tilskadekomne har én fået en knæskade, to har fået håndledskader, en har lidt et hovedtraume, mens de to sidste slap med det, vi kalder knubs. De fem blev behandlet på stedet og vil selv søge skadestue, siger vagtchefen om episoden, der fandt sted ved 12-tiden.

– Heldigvis skete der ikke noget alvorligt, de er jo store sådan nogle dyr, siger han.

Hestene blev fanget, da de løb ind i et telt på pladsen.

Roskilde Dyrskue varer hele weekenden og slutter søndag.

Powered by Labrador CMS