Sigtet for mord: 15-årig asylansøger stod bag knivdrab

Det var ifølge politiets sigtelse en 15-årig asylansøger, der trak en kniv mod den 22-årige Alexandra Mezher, som senere døde af sine kvæstelser

Udgivet Opdateret

22-årige Alexandra Mezher blev stukket ned af en 15-årig dreng på det asylcenter, hvor hun arbejdede i Mölndal i Sverige. Hun døde senere af sine kvæstelser på hospitalet.

Ifølge svenske Expressen er teenageren anholdt og sigtet for mord. Han var beboer på centeret for uledsagede flygtningebørn.

Det svenske politi hylder de andre beboere på centeret, som havde held med at tilbageholde den 15-årige, så han ikke kunne angribe andre.

– To drenge holder ham fast. Det er rigtig godt gjort. Det er let selv at blive skadet ved sådan et indgreb. Havde han intentioner om at skade andre, ville de have forhindret det. Vi er meget taknemmelige, siger politiets talsmand, Peter Adlersson.

Arbejdede alene

Alexandra Mezher var alene på centeret, da kniv-overfaldet fandt sted. Hun havde været på nattevagt og skulle afløses en halv time efter overfaldet.

Politiet modtog alarmopkaldet klokken 07.46 mandag morgen – og det var en af beboerne, der ringede. Dagvagten var nemlig ikke dukket op endnu. Netop det har en anonym medarbejder klaget over til den svenske avis:

– Alle græd, og nogen sagde, at det var det, vi havde sagt tidligere, at ingen skal arbejde alene.

Der har ikke før været nogle hændelser på centeret, som heller ikke ved tilsyn har fået anmærkninger.

– De børn, vi har været i kontakt med har sagt, at de er trygge og sikre, sige leder af centeret.

Powered by Labrador CMS