Sikkerhedsbrist lukkes i Google Play

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Hidtil har kunder i Googles app-butik, Google Play, været et let mål for virusser, men det laver Google nu om på.

Mens brugere af Apples App Store har kunnet hente apps i sikkerhed, har det hidtil været en ganske anden situation for brugere af Android, der henter apps via Google Play.

I modsætning til Apple har Google brugt et computerprogram til at godkende apps til deres Google Play. På den har mange skadelige apps været tilgængelige i kortere perioder på tjenesten.

– Brugere af Google Play har godt vidst, at man skulle være lidt mere forsigtig med, hvad man henter ned på mobilen, for der ligger altså ting der, der kan være skadelige for din mobil, siger David Guldager, TV2s digitale trendekspert for TV2 Beep.

Nu ændrer Google så sikkerhedspolitik, så det frem over vil være et menneske, ikke en computer, der foretager vurderingerne af apps på Google Play.

Den manglende sikkerhed har gjort, at mange apps på Google Play havde en skjult virus i sig, der gav fri adgang til mobilens øvrige indhold. Taget i betragtning hvordan man bruger mobilen i dag, kommer opgraderingen, ifølge Daniel Guldager, ikke et sekund for tidligt:

– For bare tre år siden brugte vi jo nærmest kun mobilen til at ringe med. I dag indeholder den jo mange personlige oplysninger. Den manglende sikkerhed har været skadelig for Googles image på Google Play.

Her har Apple ført en anderledes restriktiv politik:

– Modsat Google har Apple altid været meget hårde i deres censurering generelt. Hvis de ikke er 100 procent sikre på en app, kommer den bare ikke med i deres App Store. Det har ført til meget kritik af dem for at være for hårde og tillukkede, men det har også gjort deres produkt mere sikkert, forklarer David Guldager.

Ud over at sætte personale til at vurdere apps, vil Google nu også indføre et advarselssystem i stil med det, man kender fra computerspil, hvor bestemt indhold frarådes børn under en bestemt alder.

Newspaq

Powered by Labrador CMS