Skarpskytter på tagene til fest-arrangement

Lørdag var der placeret skarpskytter rundt omkring den store begivenhed.

Ved lørdagens fyrværkeri i Silkeborg havde politiet placeret skarpskytter på tagene. MODELfoto: Steven Knap/Droto.dk.
Udgivet Opdateret

Regattaen i Silkeborg trak også i 2017 tusindvis af mennesker til den midtjyske by. Så mange, det anslås, at cirka 100.000 af slagsen var samlet i centrum af byen lørdag aften for at overvære det traditionsrige fyrværkeri.

Men publikum var ikke de eneste, der havde øjnene med sig: På tagene rundt omkring havde politiet nemlig placeret et ukendt antal skarpskytter. Det skriver Midtjyllands Avis.

Baggrunden til skarpskytterne var de sidste års terrorangreb mod store menneskemængder.

– Sikkerhedsmæssigt var vi beredt på et terrorangreb, og da jeg midt under Regattaen hørte om terrorangrebet i Barcelona, var jeg glad for, at vi havde sat så mange sikkerhedsforanstaltninger i værk, fortæller politiets indsatsleder under Regattaen, Lasse Ivanøe, til avisen.

Han fortæller endvidere, at de politifolk, der befandt sig på hustagene, tilhører de såkaldte Romeo-patruljer, der blandt andet råder over specialudstyr, der kan stoppe en eventuel lastbil på vej ind i en menneskemængde. Derudover er patruljerne også udstyrede med rifler.

Desuden var der både fredag og lørdag aften et overvågningsfly fra Hjemmeværnet i luften over Silkeborg. Det fly havde forbindelse til politiets kommando-vogn.

– Flyet sendte billeder til vognen, så vi kunne følge menneskemængden og holde øje med, om der var usædvanlig aktivitet nogle steder, siger Lasse Ivanøe.

Der blev dog ikke brug for hverken rifler eller andet sikkerhedsmæssigt udstyr – hele arrangementet forløb i fred og fordragellighed.

Powered by Labrador CMS