Skat advarer: Svindlere udnytter hype om årsopgørelse

Udgivet Opdateret

Skat advarer om phishing-mails, der forsøger at misnruge udsendelsen af årsopgørelsen til at svindle danskerne

Rigtig mange danskere er i disse dage inde at tjekke, om de har penge til gode fra Skat, eller om de skylder penge til den fælles kasse. Men den store opmærksomhed om udsendelsen af årsopgørelsen for 2014’s skatteregnskab lokker også svindlere til, advarer Skat.

– Desværre ved vi af erfaring, at SKATs navn og logo misbruges af it-kriminelle – typisk i de perioder, hvor borgerne forventer at modtage information fra SKAT, skriver Skat på sin Facebook-profil og fortsætter:

– Der er tale om såkaldt ’phishing’ – forfalskede e-mails, der foregiver at være afsendt fra SKAT. Der er ofte vedhæftet et link til en hacket hjemmeside, som bagmændene har kontrol over. I e-mailen forsøger man at lokke dig til at trykke på linket for at få adgang til dine fortrolige oplysninger.

På billedet ovenfor, kan du se et eksempel på, hvordan en fupmail kan se ud.

• Når du modtager nye opgørelser eller dokumenter i selvbetjeningsløsningen TastSelv på SKATs hjemmeside, vil du også modtage en personlig notifikation pr. e-mail
• SKAT anmoder aldrig om kreditkortoplysninger eller andre personlige oplysninger i disse e-mails
• Klik derfor aldrig på links direkte fra e-mails
• Er du kommet til at udlevere personlige oplysninger, skal du straks kontakte dit pengeinstitut og politiet
• Du kan altid tjekke validiteten i et link fra SKAT ved at holde musen over linket. Klik kun på linket, hvis der står skat.dk i adressen
• Hvis du er i tvivl om e-mailens ægthed, bør du slette den

Skat har på opdateringen på Facebook også udsendt følgende råd til at undgå at blive snydt:

Powered by Labrador CMS