Skole og politi advarer: Falsk model-agent jagter afklædte skolepiger

Flere elever fra samme skole er blevet kontaktet af en falsk modelagent, der forsøger at lokke tøjet af pigerne. Politiet har foreløbig modtaget to anmeldelser.

Flere danske piger er blevet kontaktet af en falsk modelagent, der forsøger at lokke dem til at tage tøjet af foran et webkamera bag lukkede døre. Modelfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Den kun 13-årige Emma fra Brande er langt fra den eneste, der er forsøgt lokket til at tage tøjet af foran et web-kamera.

Skoleleder på Præstelundskolen i Brande, Klaus Toft Høg, oplyser, at han mandag aften modtog en mail fra en bekymret forælder, der bad ham advare mod den falske modelagent.

Newsbreak.dk har ligeledes kendskab til flere af 13-årige Emmas skolekammerater, som den falske modelagent har henvendt sig til via Facebook. Emmas mor Charlotte Clausen har selv advaret skolen.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter derudover, at to sager om falske modelagenter fra Scoop Models er blevet anmeldt.

”Forfærdeligt”

Skoleleder Klaus Toft Høg kender ikke til Emmas uhyggelige oplevelse.

– Det er helt nyt, det du siger. Jeg tænker, det er forfærdeligt, at det kan lade sig gøre, siger han til Newsbreak.dk.

Skolelederen tager nu affære.

– Ja, selvfølgelig vil jeg advare mod det, der er ingen grund til at lade være, siger Klaus Toft Høg.

Han slår fast, at skolen har stort fokus på sociale medier.

– Der dukker hele tiden noget op. Der er mange lukkede grupper, hvor der foregår mobning. Nu er det så en ny måde, hvor nogen presser nogen til at gøre et eller andet. For det første er vores lærere med på banen, og så kommer vores lokale landbetjent også og fortæller om mobning, siger Klaus Toft Høg.

– Det er en del af det, vi arbejder med hver dag, at man er nødt til at forholde sig til brugen af de sociale medier, slår han fast.

Gem dialogen

Ifølge politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning ser man med alvor på sagerne med de falske modelagenter.

– Vi prøver selvfølgelig at finde ud af, hvem der står bag. Hvordan efterforskningen foregår afhænger af, om de, der står bag, er fra Danmark eller udlandet, for så kan efterforskningen straks blive mere vanskeligt afhængig af, om vi har en samarbejdsrelation med det pågældende land, siger Henning Præstegaard.

Han fortæller, at det ikke hører til sjældenhederne, at piger bliver forsøgt lokket til at tage smide tøjet foran et webkamera eller sende billeder af sig selv i mere eller mindre afklædt figur.

– Og der kan godt gå flere år, før billederne dukker op igen, siger Henning Præstegaard.

Skulle man blive offer for falske profiler, der forsøger at snakke tøjet af, gælder det om at gemme den dialog, man har haft på eksempelvis Facebook. Så har politiet nemlig noget at efterforske ud fra, oplyser politikommissæren.

Powered by Labrador CMS