Skoleleder fra Køge: Bande lokker elever med cafébesøg

Loyal to Familia forsøger ifølge skoleleder at udvide medlemskredsen ved at invitere skoleelever på café.

Loyal to Familia har gang i rekrutteringen blandt unge, siger en skoleleder i Køge. I København og Nordsjælland deler politiet den erfaring. Foto: /Scanpix
Udgivet Opdateret

Banden Loyal to Familia har øget deres synlighed i Køge, hvor den ifølge en skoleleder inviterer elever på café i et forsøg på at øge sin tilstedeværelse i byen.

Thomas Kielgast er skoleleder på Hastrupskolen og lokalpolitiker i Køge for SF. Han fortæller til TV2 Lorry, at han er bekymret over bandens stigende aktivitet på og omkring sin skole.

– Vi har set dem optræde i skoletiden eller i slutningen af skoledagen, hvor de med 15 til 18 mand bevæger sig rundt – dels på skolens område, men også på vej over til Hastrupparken, der ligger ved siden af, siger han til tv-stationen.

– Så der er en optrapning i øjeblikket.

Meget bekymrende

Som led i bandens tilstedeværelse bliver elever på skolen inviteret med på café med bandemedlemmerne.

– Det er vi jo selvfølgelig dybt bekymrede over, siger Thomas Kielgast til TV2 Lorry.

Køges konservative borgmester, Flemming Christensen, frygter flere rygmærker i sin kommune.

– Jeg er meget bekymret for den udvikling, vi ser i øjeblikket, når vi har set, hvor galt det kan gå i Aarhus og på Nørrebro, siger han til TV2 Lorry.

Både politi, SSP, skoler og boligsociale medarbejdere arbejder for at forebygge, at børn og bande bliver interesserede i hinanden.

LTF i flere byer

Køge er ikke det eneste sted, hvor man mærker en øget aktivitet for at rekruttere unge til Loyal to Familia.

I København har politiet og SSP-samarbejdet ifølge Berlingske siden nytår talt med 61 unge, som frygtes at have være i kontakt med banden.

Nordsjællands Politi oplyser til TV2 Lorry, at Loyal to Familias position bliver stærkere, og at mindreårige ses sammen med bandemedlemmerne.

Udover tilstedeværelsen på Sjælland, har LTF også udvist interesse for at etablere sig i Aarhus, hvilket Newsbreak.dk tidligere har skrevet om. Her har der den seneste tid raset en konflikt mellem blandt andet LTF samt andre bander i byen.

Det virker dog ikke til, at LTF kun er i Jylland for at være i konflikt med andre bander.

Som Newsbreak.dk kunne fortælle 30. juni, blev tre personer fængslet efter en politiaktion. Politiet slog til mod hashhandlen i Aarhus V, og i den forbindelse kunne vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Morten Vegger fortælle, at der blandt de anholdte personer i aktionen var personer med tilknytning til Black Army, Brabrand-grupperingen samt Loyal to Famila.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS