Skype skal sikre syge børns skolegang

En række organisationer vil nu sørge for, at børn med langt sygefravær får den undervisning, de har krav på.

På initiativ af Danske Patienter er en række organisationer gået sammen for at sørge for, at børn med langt sygefravær får den undervisning, de har krav på. Arkivfoto. Foto: Monkey Business Images/Free
Udgivet Opdateret

11-årige Kaisa går i 5. klasse, men har hele sin skolegang været plaget af smertefuld børneleddegigt.

Ture til sygehuset og svære dage har ført til i gennemsnit 25 fraværsdage om året.

Alligevel har Kaisa ikke fået tilbud om erstatning af den tabte undervisning, fortæller hendes mor, Christina Sørensen.

– Hun er aldrig nogensinde blevet tilbudt noget som helst, siger hun.

Nu vil flere interesseorganisationer sørge for, at børn som Kaisa får den sygeundervisning, de har krav på. Derfor har de på initiativ fra Danske Patienter lavet syv anbefalinger til undervisningsministeren.

For formand i Danske Patienter Camilla Hersom handler det om at åbne regeringens øjne for problemet.

– Vi håber i første omgang, at man bliver klar over, at der rundt omkring i de danske skoler sidder ganske mange børn, som har en kronisk sygdom eller er igennem længerevarende sygdomsforløb, og hvor det, at de ikke får undervisning, fører til, at de kommer meget bagud fagligt, siger hun.

Har krav på ekstra undervisning

Elever med over 15 dages sygefravær i skolen har krav på ekstra sygeundervisning. Tal fra Danske Patienter viser dog, at kun syv procent af de sygdomsplagede skoleelever får dette tilbud.

De syv anbefalinger til ministeren drejer sig i høj grad om at få skolerne til at finde frem til eleverne og at udveksle viden om, hvordan de bedst kan hjælpes.

En del af løsningen kan være brug af Skype og andre former for digital undervisning, foreslår Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre, der også står bag anbefalingerne.

Det bekymrer undervisningsminister Merete Riisager (LA), at skolerne ikke har støttet de syge børn og deres forældre.

– Lovgivningen er meget klar på dette område. Kommuner og skoler skal efterleve deres forpligtelser i forhold til elever med længere sygefravær – længere er den ikke, siger hun.

– Jeg vil nu drøfte udspillet med folkeskolens parter for at afklare, om der er behov for nye initiativer, som kan hjælpe de her børn.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS