Slagter får stor bøde: -Møguheldigt

Hammeren faldt, da Fødevarestyrelsen kiggede forbi slagterbutikken Min Slagter. Der var nemlig slet ikke styr på hygiejnen

Kernetemperaturen i entrecote bøfferne blev målt til 11,1 grader, hvilket er langt over det tilladte. (Arkivfoto. Billedet stammer ikke fra slagterbutikken Min Slagter.)
Kernetemperaturen i entrecote bøfferne blev målt til 11,1 grader, hvilket er langt over det tilladte. (Arkivfoto. Billedet stammer ikke fra slagterbutikken Min Slagter.)
Udgivet Opdateret

Kød blev opbevaret alt for varmt, og der var møgbeskidt i slagterbutikken. 

Det kunne Fødevarestyrelsen konstatere, da de var på kontrolbesøg hos Min Slagter i bydelen Åbyhøj i Aarhus.

- Det er møguheldigt. Men vi har kun os selv at være sure på, fortæller indehaveren af Min Slagter, Lars Laursen, til Newsbreak.dk. 

- Vi kan vælge at lukke butikken eller kæmpe videre, fortsætter han. 

For høje temperaturer og manglende rengøring koster slagterbutikken to bøder, som samlet set beløber sig til 10.000 kroner.

Alt for varmt kød 

Under kontrolbesøget fandt Fødevarestyrelsen hakket oksekød i udsalgsdisken, hvor kernetemperaturen blev målt til 9,9 grader, og omgivelsestemperaturen var 10,5 grader. Det er langt over det tilladte. 

I samme disk lå nogle entrecote bøffer og var til salg. Kernetemperaturen blev målt til 11,1 grader med kalibreret indstikstermometer, og omgivelsestemperaturen var 10,5 grader. 

Masser af skidt

Derudover havde slagterbutikken slet ikke styr på rengøringen. 

Fødevarestyrelsen kunne nemlig konstatere, at der var massive belægninger af fedt og gamle produktrester i opvaskemaskinen - både på kanterne i låget og på svingarm. 

Der var også skidt og gamle produktrester på gulvet og gule og klistrede belægninger på stikkontakter i køkkenet, hvor opvaskemaskinen står. 

Og på udsalgsdisken på udvendig side var der meget sorte belægninger.

-Vi skal oppe os

I kontrolrapporten lyder virksomhedens bemærkninger, at "vi kasserer varerne i denne udsalgsdisk" samt "vi tager en snak med rengøringspersonalet, og jeg går i gang i dag". 

Til Newsbreak.dk fortæller butiksindehaveren, at "nogle småfejl skal udbedres."

- Vi skal oppe os, lyder det fra Lars Laursen. 

Tidligere har slagterbutikken faktisk fået en indskærpelse for dårlig hygiejne, men forholdet var altså ikke bragt i orden, da Fødevarestyrelsen aflagde visit. 

Temperaturer ved opbevaring af fødevarer

Hakket kød skal opbevares ved maks 5 grader i slagterbutikker, som betegnes som detailvirksomheder. 

Kød af for eksempel kvæg skal opbevares ved maks 7 grader. 

For den samme fødevare kan der være forskellige temperaturkrav i engros- og detailvirksomheder. 

For eksempel skal hakket kød opbevares ved 2 grader i en engrosvirksomhed og ved 5 grader i en detailvirksomhed.

Kilde: Fødevarestyrelsen
Powered by Labrador CMS