Slagteri-koncern varsler ny fyringsrunde

Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Udgivet Opdateret

Slagterimedarbejderne hos Danish Crown skal muligvis forberede sig på endnu en fyringsrunde.

En ny prognose fra Landbrug & Fødevarer viser nemlig ifølge Børsen et kraftigt dyk i antallet af danske slagtesvin. Og hvis ikke der kommer flere svin til slagtning, bliver kødkoncernen nødt til at lukke anlæg, fortæller Danish Crowns næstformand, Asger Krogsgaard, til avisen.

Prognosen lyder, at der i år kun kommer 18,6 millioner svin til slagtning herhjemme – det er to-tre procent færre end i fjor og et fald på over ti procent i forhold til i 2011.

Danish Crown har gennem de seneste ti år lukket i alt 18 slagterier i Danmark med til sammen næsten 7.200 slagteriarbejdere. Slagterigiganten har endnu ikke afsluttet sin seneste lukning af slagteriet i Faaborg, hvor i alt 410 ansatte har fået en fyreseddel.

»Vi har i Danish Crown et ansvar for at tilpasse vores omkostninger og ændre på kapacitet og slagteristruktur, når antallet af slagtesvin går ned,« forklarer Asger Krogsgaard, der også er formand for alle de virksomhedsrettede aktiviteter i Landbrug & Fødevarer.

Mens færre svin sendes til slagtning, stiger den samlede svineproduktion i Danmark. Det skyldes en stor stigning i eksporten af smågrise, der sælges til især Tyskland og Polen, fordi der er flere penge i at producere slagtesvin i Tyskland end i Danmark. Derfor kan tyske landmænd betale mere for smågrisene, end de danske landmænd kan.

Powered by Labrador CMS