Slut med “numse”-check ind med Rejsekortet

Slut med at vende numsen til, når du skal tjekke ind og ud med Rejsekortet – nu skal du have det frem. Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Er du vant til at tjekke ind og ud med rejsekortet liggende i pungen i baglommen, vil dit liv nok blive en lille smule mere besværligt.

Gør du gerne en dyd ud af at beholde rejsekortet i pungen for at lette check ind-processen i bus eller tog, er der dårligt nyt.

Fremover er du nødt til at tage kortet op af pungen for at checke ind og ud på rejsen. Det er altså slut med den ekvilibristiske numse-finte, hvor en rejsende kan tjekke ind og ud ved at stille sig tæt op ad rejsekortsstanderen med sin pung og rejsekort i baglommen.

Det bekræfter man hos Rejsekortet.

– Hvis man er vant til, at man kan have sit betalingskort eller rejsekortet liggende i tegnebogen, vil man fremover være nødt til at tage kortet op af sin tegnebog for at betale eller tjekke ind og ud, da kortet ellers vil blive forstyrret af dine øvrige kontaktløse kreditkort, oplyser markedschef ved rejsekortet, Thomas Boe Bramsen.

Kontaktløse kort forstyrrer

Problemet er, at flere nye kontaktløse kort benytter samme såkaldte NFC-teknologi (Near Field Communication), som man finder i både rejsekortet og nyere smartphones.

Teknologien gør det muligt at overføre information mellem enheder uden fysisk kontakt, så længe enhederne er tæt nok på hinanden. Med det kontaktløse dankort skal der for eksempel være under 3 centimeter mellem kortet og betalingsterminalen.

Nets bekræfter

Hos kortudbyderen Nets bekræfter man, at det kontaktløse betalingskort kan være lidt af en drillepind for rejsekortet.

– Det skyldes, at rejsekort-standeren på perronen kan have svært ved at skelne mellem de signaler, den modtager fra dine kontaktløse kort. Derfor er du ganske rigtigt nødt til at tage rejsekortet op af lommen eller tegnebogen, når du vil tjekke ind og ud, siger Majken Bech Thanning, produktansvarlig for dankort hos kortudbyderen Nets.

Skaber også problemer i London

I London har man også haft problemer med det kontaktløse kreditkort og den engelske pendant til rejsekortet, Oyster Card. Mange pendlere har været irriteret over, at de nu ofte er tvunget til tage deres rejsekort op af lommen for at komme frem og tilbage i Londons metrosystem Underground.

Før kunne teknologiskribenten og pendleren Diarmuid Mallon bare gå igennem tælleapparatet på stationen, som skanner kortet og fratrækker billetprisen fra hans forudbetalte konto, og han behøvede ikke engang at tage sin tegnebog op af jakkelommen.

– Men med de nye kontaktløse kreditkort ville jeg være nødt til at tage kortet op af tegnebogen, og derfor har jeg valgt at sige nej tak til et kontaktløst kreditkort, skrev den irriterede blogger til mediet ZDNet i 2013, hvor de kontaktløse kreditkort begyndte at blive udbredt i Storbritannien.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS