Smitte forsinker genåbning i fem kommuner

På grund af stigende smitte har Epidemikommissionen rådgivet om at udskyde genåbningen af de liberale erhverv i fem danske kommuner foreløbigt til og med d. 11. april 2021

Liberale erhverv i fem kommuner må væbne sig med tålmodighed. Genåbningen er udskudt. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Liberale erhverv i fem kommuner på vente på at åbne.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Et bredt politisk flertal blev i sidste uge enige om en rammeaftale for genåbningen af Danmark.

Den aftale indebar blandt andet, at de liberale serviceerhverv, herunder frisører, tatovører, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, solarier og kørecentre kan åbne fra tirsdag 6. april.

Ifølge den politiske rammeaftale om genåbning skal myndighederne iværksætte tiltag og restriktioner ved lokale udbrud, der både sikrer en øjeblikkelig håndtering af det konkrete udbrud – men samtidig også den nødvendige aktivitetsnedgang i det berørte område sådan, at smitten bringes under kontrol.

Der kan være tale om nedlukninger og udskydelse i forhold til genåbningsplanen på både institutions-, lokalt-, kommune-, landsdels-, eller regionsniveau.

Udskydes i fem kommuner

På baggrund af stigende smitte med covid-19, har Epidemikommission rådgivet regeringen om at udskyde genåbningen i fem danske kommuner.

Regeringen har valgt at følge den rådgivende vurdering fra Epidemikommissionen.

Derfor udskydes genåbningen af de liberale erhverv i Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe foreløbigt til og med den 11. april 2021.

Epidemikommissionen har i sin vurdering blandt andet lagt vægt på, at de fem kommuner 30. marts 2021 har en testkorrigeret incidens den seneste uge på over 150.

Epidemikommissionen vil foretage en ny vurdering frem mod den 11. april 2021.

Hjælpepakker fortsat muligt

Der er fortsat mulighed for at søge hjælpepakker, da regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet at forlænge de generelle hjælpepakker til og med 30. juni 2021.

Det betyder, at virksomheder og selvstændige med en omsætningsnedgang på mindst 30 procent kan få hjælp. Virksomheder, der er tvangslukket, kan få op til 100 procent kompensation for faste omkostninger.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er desuden blevet enige om, at trepartsaftalen fra den 14. januar 2021 om lønkompensationsordningen forlænges til og med 30. juni 2021.

Læs pressemeddelelsen HER.

Powered by Labrador CMS