Smukfest: Gensyn med Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy spiller i Bøgeskoven til august. Foto: Martin Rosenhauer/Scanpix
Udgivet Opdateret

Smukfest løfter sløret for to navne mere til festen i Bøgeskoven

Dizzy Mizz Lizzy og Marie Key er de to navne, som Smukfest nu afslører til årets program.

– Vi er ikke kommet for så meget pis. Vi skal bare spille lidt rock’n’roll. Det var Tim Christensen selv, der sagde sådan – og gjorde det tilbage i 2010, da Dizzy Mizz Lizzy for alvor vendte tilbage til livescenen. Det var en af de største genkomster set i dansk rockhistorie, med fornemme anmeldelser, udsolgte huse i hobetal og masser af publikumsbegejstring til følge.

Her fem år efter har Tim Christensen, Søren Friis og Martin Nielsen besluttet sig for igen at tage Dizzy på landevejen – og at dømme efter Smukfest-publikummets ønskestorm på dette band, kunne gensynsglæden godt gå hen og blive ganske enorm. Det hele bliver ikke mindre interessant af, at Dizzy Mizz Lizzy denne gang også har været i studiet for at indspille de første nye numre i næsten 20 år. En forsmag på de nye sange er kommet i form af singlen ”I Would If I Could But I Can’t”, der klart beviser, at Dizzy Mizz Lizzy på ingen måde har tabt evnen til at skrue en god rocksang sammen.

I 2012 gav albummet ”De her dage” et gigantisk gennembrud til den underfundige sangerinde og sangskriver Marie Key. Politiken var ved udgivelsen ude med fem stjerner og skrev: ”Hun behandler det danske sprog med lige dele inderlighed og uimponeret lethed, der får det til at lyde som det nemmeste i verden at skrive personlige, skarptskårne sange på dansk.”

Albummet var i mere end halvandet år blandt de mest solgte i Danmark. P3 roterede perler som ”Uden Forsvar” og ”Uopnåelig” (der også blev Ugens Uundgåelige) og satte ekstra trumf på, da kanalen i marts 2013 tildelte Marie Key den store P3 Prisen. Og så var hun da lige den helt store vinder ved Danish Music Awards 2013, hvor hun kunne tage hjem med hele seks priser, blandt andre de helt tunge for Årets Danske Album, Årets Danske Hit og Årets Danske Live Navn.

Powered by Labrador CMS