Snestorm får New York til at indføre udkørselsforbud

Med udsigten til op til 76 centimeter sne har myndighederne i New York besluttet at indføre udkørselsforbud.

Udgivet Opdateret

Civile i New York, som vover at trodse de store mængder sne og bevæge sig ud på vejene, risikerer fra lørdag klokken 14.30 lokal tid at blive anholdt.

Således indfører myndighederne udkørselsforbud, der gælder i New York City og på Long Island, på grund af den enorme snestorm, der har nået østkysten i USA.

Samtidig bliver al metro- og togtrafik indstillet fra klokken 16 lokal tid.

Det oplyser guvernør Andrew Cuomo ifølge CNN. Han advarer også om, at der kan risikere at falde op til 76 centimeter sne i dele af byen.

Ifølge borgmester Bill de Blasio vil weekendens storm blive blandt de fem værste snestorme i New Yorks historie.

– Det er rigtig skidt nu, og det bliver kun værre, sagde han lørdag formiddag lokal tid.

Mindst ni mennesker er døde i stormrelaterede ulykker i staterne Kentucky, North Carolina, Tennessee og Virginia de seneste dage, skriver AP. De fleste er døde i trafikulykker som følge af glatte veje.

I hovedstaden, Washington D.C., har snestormen fået myndighederne til at advare indbyggerne mod at gå uden for i weekenden. Også den offentlige transport i byen er blevet indstillet weekenden over.

Lørdag formiddag lokal tid var der ifølge borgmester Muriel Bowser faldet 58 centimer sne i Washington D.C., som risikerer at få yderligere 25 centimer, før stormen er drevet forbi.

Ifølge CNN er 11 stater erklæret i undtagelsestilstand som følge af stormen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS