Snød AGF til sidst

FC Midtjylland forbi AGF i tabellen med sejr i Aarhus

FC Midtjylland vandt 1-0 ude over AGF og rykker op på femtepladsen i Superligaen.

Anders Dreyer scorede kampens enlige mål.

AGF spillede med ti mod 11 i mere end en time, da Frederik Tingager fik direkte rødt i det 28. minut.

Trods AGF-udvisningen var FCM ikke i hopla, men holdets offensive profil Anders Dreyer viste den fornødne kynisme, da han fik bolden serveret i det 87. minut.

AGF i krise

AGF har nu tabt fem af de seneste seks kampe i Superligaen, og forsvarsspiller Frederik Tingager vil nok begræde, at han kom med knopperne forrest ind i Piones Sistos skinneben efter knap en halv time.

Sejren sender FCM på 17 point og femtepladsen i Superligaen, og midtjyderne har nu syv point op til FC Nordsjælland på førstepladsen.

AGF forbliver på 16 point, hvilket FC København også har

FCM kom bedst ud af starthullerne og havde optræk til store chancer i det første kvarter.

AGF kæmpede tappert

I det 28. minut fik midtjyderne endnu mere momentum, da Tingager fik direkte rødt kort, efter at han i en glidende tackling stemplede FCM-kantspiller Pione Sisto på skinnebenet.

Efter pausen knoklede FCM på for et føringsmål, mens AGF forsvarede tappert og håbede på kontrachancer den anden vej.

I indledningen af halvlegen kom Patrick Mortensen frem til en stor chance efter et flot opspil, men AGF-angriberen skød lige på FCM-keeper Jonas Lössl.

AGF

Aarhus Gymnastikforening (AGF) blev stiftet som gymnastikklub 1880. Fodbolden kom til i 1902.

AGF er en traditionsklub i dansk fodbold, og har rekorden for flest pokaltitler med ni sejre.

Med til den historie hører dog også, at AGF er i en trofætørke, der hidtil har varet 25 år.

I samme periode har AGF været rykket ud af Superligaen tre gange – i 2006, 2010 og 2014 – men er hver gang vendt tilbage i første forsøg.

AGF spiller sine hjemmekampe på Ceres Park, hvor der er plads til 19.433 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Guld (5): 1955, 1956, 1957, 1960, 1986

Sølv (8): 1921, 1923, 1925, 1945, 1964, 1982, 1984, 1996

Bronze (12): 1933, 1949, 1950, 1951, 1962, 1978, 1983, 1985, 1987, 1991, 1997, 2020

Pokalturneringen

Guld (9): 1955, 1957, 1960, 1961, 1965, 1987, 1988, 1992, 1996

Sølv (3): 1959, 1990, 2016

Kilder: agf.dk/Wikipedia

Efter et massivt pres fik FCM endelig hul på bylden i det 87. minut, da offensivprofilen Anders Dreyer resolut flugtede bolden i mål til slutstillingen 1-0.

AGF holdt længe stand trods udvisningen, men Anders Dreyer scorede sejrsmålet for FCM i det 87. minut.