Snup en morfar: Guide til en god lur

Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Udgivet Opdateret

Det kan være fristende at snuppe en morfar, når du bliver lidt dvask hen på eftermiddagen. Men er det den bedste idé at tage en lur midt på dagen?

– At tage en lur har været rutine det meste af den menneskelige historie, siger Jacob Teitelbaum, læge, forfatter og søvnekspert, til Good Housekeeping.

– Det er helt naturligt og sundt at tage en lur.

Men det handle om  finde den helt rigtige måde at tage en lur på.

– Det er lige som dine sko. Kun du ved, hvad der passer til dig, siger Jacob Teitelbaum.

Den bedste måde at finde ud af, hvordan din lur skal være, er sætte en alarm til 10-15 minutter efter du lægger dig. Når du vågner skal du mærke efter, hvor groggy du er og så lægge tid til eller afkorte, alt afhængigt af, hvordan du har det.

Det kan være rigtig svært at finde tiden til at tage en lur i hverdagene. Så der er et par andre ting, du kan gøre for at fake en lur:

Spis morgenmad.

Spis en morgenmad fyldt med protein – æg og fuldkornsbrød med frisk frugt, eller snup en müslibar på vej ud ad døren. Det kan hjælpe dig med at undgå træthed senere.

Drik et stort glas vand.

Træthed skyldes rigtig ofte dehydrering. Drik et glas vand og spis eventuelt en vandholdig frugt som broccoli, appelsin eller gulerod.

Gå en tur.

Gå udenfor. Sol og motion vil tage noget af trætheden – i hvert fald i en periode.

Gnub dine øreflipper.

Tag din tommelfinger og pegefinger og gnub øreflipperne i 10-30 sekunder. Tag samtidig nogle dybe vejrtrækninger. Lige som akupunktør stimulerer denne øvelse blodcirkulationen for energi.

Powered by Labrador CMS