Spectre er den dyreste Bond-film nogensinde

Den kommende James Bond-film er den hidtil dyreste. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Den kommende film om James Bond skal være ualmindelig populær for at holde indtjeningskadencen.

Den 30. oktober indtager James Bond atter de danske biografer med Daniel Craig i hovedrollen som superspionen over dem alle. Danske Biografer forventer, at filmen bliver en kæmpesucces, men der skal meget til, hvis »Spectre« skal holde kadencen. Business.dk har kastet et blik på økonomien i Bond-filmene.

Den bedste investering i en Bond-film til dato er også den ældste. I de 52 år, der er gået, siden publikum første gang blev introduceret til »Bond, James Bond«, har »Dr. No« indbragt 463,91 millioner amerikanske dollar, svarende til godt tre milliarder kroner. Og det er vel at mærke kun i biograferne, der er det eneste sammenlignelige tal, når man skal se på de mange Bond-film.

Budgettet til filmen var meget begrænset, så det svarer til et afkast på astronomiske 5.857 procent.

Skyfall hittede i biffen

Ser man udelukkende på biografindtægterne er den seneste film, »Skyfall« med Daniel Craig i hovedrollen, den mest indbringende. Den har indtil videre kradset 1152,71 millioner dollar ind. Det er over 7,5 milliarder kroner.

I alt har de 25 James Bond-film indtil videre solgt biografbilletter for 14,67 milliarder dollar. Det svarer til 96,11 milliarder kroner. Dertil kommer indtægter fra merchandise, product placement, VHS-, DVD- og streamingindtægter og meget mere, men det er stort set umuligt at få pålidelige tal på. Vi koncentrerer os derfor om biografindtægterne i denne omgang.

Vi har i øvrigt medregnet samtlige Bond-film, det vil sige også »Never say never again«, som ikke er produceret af EON og Metro-Goldwyn-Mayer Studios.

Du kan gå på opdagelse i de mange Bond-films budgetter, indtjening og afkast herunder

Dyreste Bond-film til dato

Produktionsbudgettet til »Spectre« blev lækket i forbindelse med hackingskandalen hos Sony, og her kom det frem, at filmen koster hele 350 millioner dollar. Det gør den til den suverænt dyreste Bond-film til dato. Hvis den skal have samme afkast som gennemsnittet af Bond-film med Daniel Craig i hovedrollen, skal den således tjene hele 1,5 milliard dollar ind i biograferne.

Hvis den med tiden vil indbringe lige så mange biografindtægter som »Dr. No«, vil den indbringe i alt 20,8 milliarder dollar. Det sker dog næppe.

 

Her er Daniel Craigs seneste Bond-film, »Skyfall« fra 2012, i øvrigt med 1.152 millioner dollar den mest indtjenende Bond-film nogensinde, efterfulgt af »Thunderball« (dansk titel: »Agent 007 i ilden«) fra 1965 med 1.068 millioner dollar.

Hvor stor en succes »Skyfall« var, opdager man dog først, når man tager alderen i betragtning. Ser man på filmenes indtjening i forhold til deres alder, slår den alt og alle med flere længder.

Se herunder.

 

Seks forskellige skuespillere har spillet rollen som James Bond siden 1963. I kronologisk rækkefølge: Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan og Daniel Craig.

Ser man på det største afkast på filmene per skuespiller er det ikke overraskende de ældste, der ligger i toppen. Således kommer den kritiserede George Lazenby således ind på en flot andenplads, efter Sean Connery på listen herunder.

 

Powered by Labrador CMS