Stephen Hawking lancerer største alien-jagt nogensinde

Stephen Hawking. Foto: NEIL HALL/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Den britiske astronom Hawking begynder intens søgning efter liv i rummet. Russer finansierer foretagendet.

Den hidtil mest omfattende søgning efter intelligent liv i rummet er mandag lanceret af den kendte, britiske fysiker og matematiker Stephen Hawking.

– I et uendeligt univers må der være andre forekomster af liv, siger Hawkings ved lanceringen i videnskabsakademiet i Royal Society i London mandag.

– Fra et eller andet sted i rummet er der måske intelligent liv, der kigger på os. Uanset hvad findes der ikke noget større spørgsmål. Det er blevet tid til at forpligte sig til at finde svaret – at søge for liv uden for Jorden, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er en russisk Silicon Valley-entrepreneur Yuri Milner, som finansierer initiativet – der kaldes “Breakthrough Listen” – til omkring 100 millioner dollar (cirka 700 millioner kroner).

Han siger, at foretagendet vil blive den mest intensive videnskabelige søgning efter tegn på “alien civilisation”, eller fremmede civilisationer, der nogensinde er foretaget.

I projektet vil nogle af de største teleskoper i verden blive benyttet, og man vil kigge langt dybere ud i rummet end nogensinde før i jagten på radio- og lasersignaler.

– “Breakthrough Listen” tager søgningen efter intelligent liv i Universet til et helt nyt niveau, siger Yuri Milner, som er fysiker.

Ifølge ham vil en af projektets skanninger kunne samle mere data ind på én dag, end andre søgninger har kunnet gøre på et år.

Med teleskoperne vil man kunne opdage signaler fra teknologi, som er nogenlunde lige så avanceret, fra centrum af Mælkevejen.

– Vi har ikke grund til at tro, at andre civilisationer er langt mere udviklede, end vi er, siger Milner ifølge AFP.

/ritzau/AFP

Powered by Labrador CMS