Stjal for 120.000: Hvem er de?

Østjyllands Politi har brug for hjælp til identifikationen af to tricktyve.

Udgivet Opdateret

Fredag den 16. oktober slap to tricktyve afsted med smykker til en værdi af 120.000 kroner fra en guldsmed i Randers.

Nu offentliggør Østjyllands Politi overvågningsfoto og -video af de to tricktyve i håb om at det kan føre til en identifikation af de to mænd.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Afledte opmærksomheden

Omkring klokken 11.41 ankom de to tricktyve til butikken Houmeden Guld, Sølv og Ure på Hovmeden i Randers.

De tog kontakt til ekspedienten, som de talte tysk til. Mændene fortalte, at de var fra Tyrkiet og ville købe smykker til deres koner.

Mændene var i forretningen i et stykke tid, og på et tidspunkt, da ekspedienten var fuldt beskæftiget med den ene af mændene, der spurgte ind til smykker i vinduet, stjal den anden mand smykker fra disken.

Kort derefter sagde de to mænd, at deres koner skulle med ind i butikken og vælge smykker, og så forlod de Houmeden Guld, Sølv og Ure.

Det var først senere, ekspedienten opdagede, at de to tricktyve have stjålet armbånd og ringe til en værdi på mere end 120.000 kroner.

Du kan se en video af tyveriet her.

Slår til igen

Østjyllands Politi har en formodning om, at de to tricktyve vil forsøge sig med den samme fremgangsmåde i andre guldsmedeforretninger.

Derfor opfordres den type forretninger til at være ekstra opmærksomme, hvis de to mænd besøger deres butik.

Tricktyv A beskrives som værende en mand i alderen 35 til 45 år gammel. Han er cirka 180 centimeter høj og kraftig af bygning.

A er mørk i huden, har sort hår og sort fuldskæg. Han bar en hvid kasket og var iført sort jakke og blå jeans. Manden medbragte en hvid papirspose. Tricktyven talte tysk, og var ham der stjal smykkerne.

Tricktyv B beskrives som værende en mand i alderen 30 til 40 år. Han er almindelig af bygning, mørk i huden og har sort hår.

Han var iført en sort jakke og sorte bukser, derudover bar han en grå sixpence. Manden talte også tysk.

Både A og B er muligvis af tyrkisk afstamning.

Hvis du kan genkende de to tricktyve, hører politiet gerne fra dig på 114.

Powered by Labrador CMS