Stolt prinsesse storroser unge aktivister

Prinsesse Marie har været i Uganda.

Vanessa Nakate tager et billede sammen med Prinsesse Marie og generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen i selskab med de fire andre klimaforkæmpere. Foto: Bax Lindhardt/Folkekirkens Nødhjælp.
Udgivet Opdateret

Prinsese Marie roste under et møde med en ung klimaaktivist hende og alle andre, der er som hende; de unge klimaaktivister der taler højt om, at verdens lande bør tage klimaet mere alvorligt. Det skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

Prinsessen har rejst rundt i Uganda for at se, hvordan klimaforandringerne påvirker de fattige småbønder i landet. I den forbindelse mødtes hun med Vanessa Nakate, en ung klimaaktivist, der fortalte om, hvordan det var at blive omtalt over hele verden.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Det oplevede Vanessa Nakate, da hun for en måned siden deltog ved topmødet World Economic Forum i Davos i Schweiz.

Hun stillede op til et foto med Greta Thunberg og tre andre klimaaktivister, men hun kunne efterfølgende konstatere, at hun blev klippet ud af billedet, før det blev bragt af alverdens medier.

Den unge kvinde, der står i spidsen for ’Fridays For Future’ i Ugandas hovedstad Kampala, blev dog ikke forbigået helt i tavshed, for hun fik verden til at diskutere beslutningen om at klippe hende ud af billedet.

International stemme

Da hun mødtes med Prinsese Marie, anerkendte hun da også, at billedet har givet hende en masse opmærksomhed.

”Den store medieopmærksomhed givet mig en større international stemme, og det har givet mig mulighed for at sætte fokus på de udfordringer, som vi står over for i den her del af verden,” sagde hun til Prinsesse Marie.

”Klimaforandringerne har rigtig store konsekvenser for mange mennesker i Uganda. Det går især ud over de familier, der i forvejen ikke har meget, og som er afhængige af deres landbrug. Når høsten bliver ødelagt af tørke, eller når landsbyen bliver oversvømmet, må børn og voksne sulte og mange er tvunget til at flytte fra deres hjem,” sagde hun.

Roser fra prinsessen

Under mødet roste Prinsese Marie både Vanessa og de andre unge klimaaktivister.

”Jeres forældre kan være stolte,” sagde Prinsessen.

”Vi taler ofte om, at klimaforandringerne får store konsekvenser for vores børn og børnebørn. Men det har allerede store konsekvenser for mange mennesker. Det har jeg selv oplevet i denne uge, og derfor skal der gøres noget nu.”

Prinessens rejse i Uganda varede en uge og sluttede søndag den 1. marts.

“Det har været en fornøjelse at vise Prinsessen vores arbejde i Uganda. Prinsesse Marie har en særlig evne til at møde andre mennesker, og hun er meget interesseret i vores arbejde, ” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Powered by Labrador CMS