Stort show markerer dansk prinsesses fødselsdag

Prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag markeres med en stor udstilling og hesteshow

Udgivet Opdateret

Mandag den 29. april er det 75 år siden, Prinsesse Benedikte kom til verden på Amalienborg.  Det bliver blandt andet markeret på Koldinghus, hvor prinsessen er protektor, med særudstillingen ”Prinsesse af tiden. H.K.H. Prinsesse Benedikte og 75 års Danmarkshistorie”.

– Det er en stor ære og glæde, at kunne fejre vores protektor prinsesse Benedikte på hendes 75-års fødselsdag med en særudstilling, der både er en markering af fødselsdagen og 75 års Danmarkshisorie. Det har været et stort privilegium at mærke den positive tilgang, hvormed prinsessen har mødt kurator Thomas Thulstrup og Koldinghus, siger Janus Møller Jensen, der er museumsdirektør på Koldinghus.

Udstillingen tager via billeder, lyd og genstande udgangspunkt i en række udvalgte højdepunkter fra Prinsesse Benediktes liv og virke fra hendes fødsel under besættelsen og frem til i dag. De besøgende vil kunne opleve hvordan de seneste 75 års dynamiske forandring af samfundet også har sat sine tydelige spor i det danske kongehus og det arbejde kongefamilien udfører.

Desuden gennem et udvalg af prinsessens personlige brugs- og beklædningsgenstande. Blandt andet gallakjoler, smykker, ordener og ikke mindst hendes brudekjole fra 1968, hvor hun gav sit ja til nu afdøde Prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg i Fredensborg Slotskirke.

Fordelt på fire etager

Den ​store ruinsal på Koldinghus tæller fire etager, og hver etage behandler under udstillingen  et centralt tema, som har været omdrejningspunkt i prinsessens liv og virke. Blandt prinsesserolle men også det store protektionsarbejde, hun gennem årene har udført for en lang række nationale og internationale organisationer.

På en af etagerne vil de besøgende kunne få et indblik i prinsessens store interesse for og engagement i den danske og internationale spejderbevægelse. Her kan man se både dronning Ingrids og prinsesse Benediktes spejderuniformer, ligesom en række spejdertelte fortæller om spejderbevægelsens værdier omkring fællesskab og personlig udvikling.

Der er også fokus på Prinsessens store og livslange interesse for heste, hestesport og hesteavl. En interesse, som hun deler med sin datter, Prinsesse Nathalie, der i mange år har tilhørt verdenseliten inden for dressur og som var med til at sikre Danmark en bronze-medalje for hold ved OL i Hong Kong i 2008. Medaljen er også en del af udstillingen.

De besøgende vil også få udleveret et udtillingsmagasin, der med ord og billeder sætter fokus på prinsessens liv og kongehuset gennem de sidste 75 år. Det indeholder desuden en række interview- og portrætartikler. Magasinet kan også downloades fra museets hjemmeside.

Prinsessen vil selv åbne messen og desuden overvære et stort hesteshow i Staldgården ved foden af Koldinghus. Ved showet vil man blandt andet kunne opleve Gardehusarregimentets Hesteskadron, Det Danske Dressurlandshold og Paradressurlandsholdet.

Udstillingen er åben frem til den 3. november.

Powered by Labrador CMS