Street Food-bod får femte sure smiley på to år

Madboden UGood B'Good, der sælger mad fra Uganda på markedet Aarhus Street Food, har fået sin femte sure smiley siden 2017.

Boden UGood ses her i baggrunden. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Siden 2017 er det blevet til ikke færre end fem smileyer af den værste slags for en bod ved madmarkedet Aarhus Street Food.

UGood B’Good hedder spistestedet, der serverer mad fra Uganda. Den seneste kontrol – og den femte sure smiley – fandt sted den 11. marts.

Fødevarestyrelsens kontrolrapport fra den dag kan du læse HER. Oveni den sure smiley følger en bøde på 7500 kroner.

Af rapporten fremgår det, at rengøringen halter noget så gevaldigt. Styrelsens udsendte kunne konstatere brune og sorte ansamlinger af fedt og snavs i koldjomfruer, fryseskab, på gulvet og sågar på en sæbebeholder.

På gulvet under koldjomfruerne lå desuden madrester, skidt, plastiklåg og indtørrede sort-gule fedtrester.

Sure smileyer som perler på en snor

Om det overraskede Fødevarestyrelsens udsendte er så mere tvivlsomt – for det samme forhold er tidligere sanktioneret to gange, oplyses det i rapporten.

Til Fødevarestyrelsen forklares forholdet med, at et bestilt rengøringsfirma – der skal komme hver mandag – ikke er kommet, da de afventer kemikalier til rengøring.

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra stedets indehaver Sylvester Bbaale. Det er ikke lykkedes.

Det lykkedes dog Jyllands-Posten i 2017, da stedet havde fået tre sure smileyer i træk:

– Det gør ondt og er dyre lærerpenge, fordi det har handlet om fem minutters ekstra arbejde, som ikke lige er blevet gjort. De medarbejdere er afskediget nu, det er konsekvensen. Men jeg vil ikke græde over spildt mælk, sagde Sylvester Bbaale dengang.

Da beløb bøderne sig til i alt 34.000 kroner.

Madmarked har kronede dage

De i alt 25 stande på Aarhus Street Food er, trods håret i suppen, en kæmpe succes for indehaverne.

Forleden kom regnskabet for 2018 – med et overskud på 6,1 millioner kroner – men det ærgrer stadig medindehaver Britt Vorre, at stedet skæmmes af en sur smiley.

Det fortæller hun til Lokalavisen Aarhus:

– Det er sidste chance, og det ved Sylvester også godt. Det her er et forpligtende fællesskab, hvor man skal leve op til de retningslinjer, der er. Så han skal rette sig ind, og han skal tage sig sammen, fortæller hun til Lokalavisen Aarhus.

Powered by Labrador CMS