Supermarked vil hjælpe danskerne til sundere valg

Lidl lancerer samarbejde med sundhedsekspert Birgitte Nymann. Foto: Presse
Udgivet Opdateret

Supermarked-kæden Lidl og kostvejleder Birgitte Nymann går sammen om et projekt, der skal gøre det nemmere for danskerne at vælge sundt i hverdagen

Ingen stramme diæter og strikse træningsprogrammer, men masser af god energi, sunde opskrifter, træningsvideoer og gode råd til sunde valg i en travl hverdag. Det er formlen på Lidl fit – et nyt tiltag, som dagligvarekæden Lidl sammen med kostvejleder og personlig træner Birgitte Nymann har succes med på Facebook.

Ambitionen med Lidl fit er at hjælpe og motivere danskerne til en sundere hverdag, men ikke ved hjælp af stramme diæter og strikse træningsprogrammer. I Lidl fit-universet er det sund fornuft og lysten til at træffe sundere valg, der driver værket. Og det er noget, danskerne kan forholde sig til.

Mere end 7.000 faste følgere på Lidl fits Facebook-side vidner om, at danskerne sætter pris på råd og motivation til et sundere liv. Også når afsenderen er en dagligvarekæde. Især kvinderne er glade for Lidl fit. 94 procent af Lidl fits Facebook-følgere er kvinder, og reaktionerne på siden er meget positive.

– Det lader til, at danskerne er glade for vores tilbud om hjælp til at træffe sundere valg i hverdagen. I marts gennemførte vi en undersøgelse blandt 1000 danskere i alderen 25-50 år. Her svarede ni ud af 10 kvinder, at de går op i sund kost, mens 72 procent svarede, at de går op i og motion. Derfor er vi ikke i tvivl om, at vores initiativ har sin berettigelse, siger kommunikationschef Rikke Brandes fra Lidl Danmark.

Sundhedsekspert vildt glad for samarbejde

På Facebook opdateres Lidl fit-siden dagligt med træningstips, gode råd og opskrifter på sunde retter, som skal inspirere følgerne til at træffe det sunde valg, når de køber ind. Opskrifterne er sammensat af Lidls husekspert Birgitte Nymann, kendt fra blandt andet Go’ Morgen Danmark. Alle opskrifter er nemme at gå til og kan laves med varer fra Lidls sortiment.
Om baggrunden for, at Birgitte Nymann har valgt at samarbejde med Lidl siger hun:

– Der er ingen tvivl om at supermarkederne har en kæmpe indflydelse på, hvad vi kommer i indkøbskurven. Selv de allerbedste intensioner om at leve sundt kan blive ændret, når man står idéforladt og sulten foran køledisken. Vi lader os helt naturligt inspirere af, hvad supermarkederne tilbyder os, så da jeg hørte, at Lidl ville sætte fokus på det sunde valg, blev jeg helt vildt glad. Og selvfølgelig vil jeg gerne være med til at lede kunderne på rette vej. Tænk hvilken mulighed det er at få lov at præge folk til at vælge det, mange i virkeligheden helst vil have; det sunde og energigivende.

– Der er rigtig mange ’religioner’ inden for mad, men jeg tror på, at man opnår de bedste resultater ved at følge nogle få enkle regler og ikke gøre det mere kompliceret end højst nødvendigt. Hvis man spiser varieret og sørger for at spise mange grøntsager er man godt på vej. Det er det, mine opskrifter tager udgangspunkt i. Alle retterne kan desuden laves med helt almindelige varer, som man kan finde i Lidl, siger Birgitte Nymann.

Powered by Labrador CMS