Sur smiley og bøde til kendt cafe

Bøden på 15.000 kroner blev givet for manglende rengøring samt røde og sorte belægninger i køkken og vinduer.

Cafe Jorden i Aarhus har fået en bøde og en sur smiley for manglende rengøring samt røde og sorte belægninger. Arkivfoto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Cafe Jorden i Aarhus, der ligger i Badstuegade på Pustervig Torv, har fået en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner af Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg den 6. december 2018.

Det fremgår af Fødevarestyrelsens smiley-ordning.

Ved et besøg på Cafe Jorden kunne fødevare-kontrollanterne ifølge rapporten konstatere, at der var manglende rengøring i køkken og bar-område.

I køkkenet var der røde belægninger i opvaskemaskinen, sorte belægninger i vindueskarm og net for vinduer var belagt med skidt og døde insekter.

I bar-området var der generelt meget skidt, støv og mørke, indtørrede belægninger mellem inventaret.

Ejeren af Cafe Jorden var ifølge til stede ved kontrolbesøget og han forsikrede, at der ville blive igangsat rengøring.

For den dårlige hygiejne har Cafe Jorden fået en bøde på 15.000 kroner.

Egenkontrol indskærpet

I forbindelse med tjek af virksomheden egenkontrol kunne Fødevare-kontrollanterne konstatere, at den ikke eksisterede. Det er derfor blevet indskærpet over for Cafe Jordens ejer, at dokumentation for egenkontrollens gennemførelse og resultaterne til enhver tid skal være tilgængelig for Fødevarestyrelsen.

Ejeren fremførte, at han ikke havde forstået, at virksomheden skulle have denne dokumentation og derfor har virksomheden ikke et egenkontrolprogram.

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra Cafe Jordens ejer men uden held.

Powered by Labrador CMS