Syddanmark søger millioner til psykiatri

Region Syddanmark søger midler til bedre lokalpsykiatri. Arkivfoto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Region Syddanmark har sendt en ansøgning på 207 millioner til satspuljen for at styrke psykiatrien i nærområdet

Sindslidende borgere skal opleve, at de får den højest mulige kvalitet, at det er nemt at komme til – også udenfor normal kontortid -, og at der er sammenhæng i behandlingen.

Det er baggrunden for, at Region Syddanmark har sendt en ansøgning på 207 millioner kroner til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse for at få del i de 700 millioner fra satspuljeaftalen, der er afsat til anlægsinvesteringer i psykiatrien.

Regionen vil blandt andet bruge puljemidlerne til at komme i mål med psykiatriplanens anbefalinger om at etablere lokalpsykiatrier i større byer.

– Lige som alle andre drømmer psykisk syge om en helt almindelig og rolig hverdag, og derfor vil vi gerne tilbyde dem behandling tæt på deres hjem eller i hjemmet, som ikke er så stor en omvæltning, som det er at blive indlagt, siger Thies Mathiasen (DF), der er formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark.

I dag findes der lokalpsykiatri i Esbjerg, Brørup, Varde, Tønder, Aabenraa, Vejle Fredericia, Middelfart og Svendborg. Regionen arbejder på, at der skal være større lokalpsykiatri i alle større byer i løbet af få år.

Lokalpsykiatrier skal fungere som omdrejningspunkt og indgangsport til psykiatrien, og der vil fortsat være sengepladser på sygehuset til de borgere, der har brug for det.

Fakta:

Ansøgningen er delt op i tre emner:

1) Opførelse af lokalpsykiatrier – i alt 150,5 millioner kroner
2) Færdiggørelse af Psykiatrisk Afdeling Esbjerg – i alt 10,2 millioner kroner
3) Medfinansiering af psykiatrien samt børne- og ungdomspsykiatrien på Nyt OUH – i alt 46,3 millioner kroner

Powered by Labrador CMS