Syddansk topmøde i dag

Karina Lorentzen (SF). Foto: Facebook.
Udgivet Opdateret

Karina Lorentzen (SF) skal i dag på Syddansk Topmøde i Kolding give sit bud på udfordringer og løsninger på, hvordan man skaber vækst og udvikling i Syddanmark.

Region Syddanmarks fremtid skal diskuteres på Syddansk Topmøde i Kolding i dag. Politikere fra alle tre niveauer sætter ord på, hvordan vi får en sammenhængende region og får skabt vækst og udvikling. Karina Lorentzen, lokalsamfundsordfører for SF, er inviteret til at give et bud på byernes rolle i fremtiden.

Karina Lorentzen siger:

– Hvis de små samfund ikke skal dø, skal der både være ildsjæle, der vil udvikle og kommunerne skal have en klar strategi for, i hvilken retning lokalsamfundene skal udvikle sig. Vi kan ikke detailplanlægge fra Christiansborg, hvordan en landsby i Varde kommune skal udvikle sig, det er man nu engang bedst til i Varde.

Karina Lorentzen mener dog, at Christiansborg skal lægge rammerne og at den største udfordring for tiden er lånemuligheder i yderområder:

– Det er klart, at vi kan pege på mange ting, som kan skabe driftige bysamfund. Men en ting kan i hvert fald dræbe dem totalt, nemlig hvis der ikke gives lån til bolig eller erhverv, som vi desværre ser i yderområderne lige nu. Det er en bombe under folks tryghed, de tør ikke købe hus i yderområderne og dermed forringes skattegrundlaget og arbejdskraften forsvinder. Samtidig kan virksomhederne ikke udvide og arbejdspladser kan forsvinde.  Det er en virkelig ond cirkel.

SF har derfor tidligere i år stillet forslag om et særligt realkreditinstitut for yderområder. Men Karina Lorentzen peger også på statslige arbejdspladser, omstilling af landbruget til at producere energi og uddannelser til yderområderne som bud på løsninger.

Powered by Labrador CMS