TDC afviser risiko for kinesisk spionage

Foto: Ole Spata/Scanpix
Udgivet Opdateret

Selv om medarbejdere fra Huawei kan få adgang TDCs telecentral uden sikkerhedsgodkendelse, udgør det ingen fare for sikkerheden.

Det understreger TDC, efter Politiken og DR2 har afsløret, at teknikere fra den kinesiske telegigant har arbejdet med opbygningen af 4G-nettet uden at være individuelt godkendt af danske myndigheder.

»Man kan godt få lov at arbejde uden sikkerhedsgodkendelse på driftscenteret, som Huawei har fået lov til. Men kun under forudsætning af, at man arbejder under en leder med en højere sikkerhedsgodkendelse,« siger pressechef Ib Konrad Jensen fra TDC.

Frygten for, at Huawei kan få adgang til følsomme oplysninger og sende dem videre til den kinesiske efterretningstjeneste, har fået regeringer i USA og Australien til at gå uden om firmaet i opbygningen af mobilnettet.

De nye oplysninger om kinesernes adgang til TDCs central på Borups Allé i København har fået flere politikere til at frygte for sikkerheden. Men Ib Konrad Jensen afviser, at der skulle være grund til at være bange for det kinesiske firma. Sikkerheden er i top, understreger han.

»Vi har efter vores egen overbevisning og ifølge Center for Cybersikkerhed et af de bedste sikkerheds-set up omkring et mobilselskab i Europa. Der er heller ingen grund til, at vores kunder skulle være urolige,« siger han, men understreger samidig, at TDC ingenlunde kan udstede garantier for sikkerheden.

»Vi kan naturligvis aldrig udstede nogle garantier. Der kan jo være andre, der forsøger at hacke sig ind på vores net, men det er en helt anden sag,« siger han.

Lederen af Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste understreger i en pressemeddelelse, at sikkerheden hos TDC er tilstrækkelig høj.

Powered by Labrador CMS