Team Esbjerg snød Viborg til sidst

Team Esbjerg vandt med 26-25 på udebane over Viborg HK i klubbernes første semifinaleopgør i slutspillet i Boxer Dameligaen. Dermed har Team Esbjerg et fint udgangspunkt til at spille sig i klubbens første finale nogensinde.

Team Esbjerg sejrede samlet i grundspillet, men i den første semifinale mod Viborg kneb det med at finde det suveræne spil frem. Måske fordi holdet ikke havde spillet en kamp af betydning i 38 dage bortset fra en enkelt pokalkamp.

Gæsterne gik godt nok til pause foran med 13-10 og førte i store dele af anden halvleg – blandt andet takket være Johanna Ahlm, der blev topscorer med ni mål. Men en masse stolpeskud og redninger fra Rikke Poulsen især i anden halvleg gjorde, at hjemmeholdet fik kæmpet sig tilbage. Også Louise Burgaard viste i glimt klasse på højrebacken med et par kanonskud op i målhjørnerne.

Viborg førte med få minutter tilbage med et enkelt mål, men Team Esbjerg erobrede føringen tilbage til sidst og har altså nu et pænt udgangspunkt til returopgøret.

For Viborg giver nederlaget blot endnu mere at tænke over, for jydernes sæson beskrives formentlig bedst som kaotisk indtil nu.

Den jyske klub har længe døjet med dårlig økonomi og kæmper for at undgå en konkurs. Som følge deraf har Viborg også mistet en række profiler, herunder Isabelle Gulldén, der i december blev kåret til den mest værdifulde spiller ved EM-slutrunden i Ungarn. Chana Masson, Maria Fisker, Louise Burgaard, Mette Gravholt og Sanja Damnjanovic stopper også i klubben.

Også træneren Christian Dalmose har i løbet af foråret fået sparket. I december valgte Viborg ellers at forlænge Christian Dalmoses kontrakt, der udløb efter indeværende sæson, frem til sommeren 2017. Derfor kom det som en stor overraskelse for de fleste, at klubben blot to måneder senere valgte at fyre ham og indsætte Lars Friis-Hansen som midlertidig afløser, inden Allan Heine overtager i næste sæson.

Viborg blev i Champions League-kvartfinalen blæst ud af Buducnost fra Montenegro, der slet ikke levnede de ellers så traditionsrige danskere nogen chance. I første opgør vandt montenigrinerne med 22-28 og fulgte trop i returopgøret med en sejr på ti mål.

Modstanderen i finalen kan meget vel blive FCM Håndbold. ‘Ulvepigerne’ vandt med 25-19 over Team Tvis Holstebro i holdenes første semifinale og har således et godt udgangspunkt til kamp nummer to.

Viborg og Team Esbjerg spiller returopgør på søndag.