Thomas Delaney jagter lederrolle i Werder Bremen

Thomas Delaney vil være en central figur i Werder Bremen, akkurat som han var det i FC København.

Thomas Delaney var med i landsholdets 0-0-kamp i Rumænien søndag. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Udgivet Opdateret

Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney havde i FC København en central rolle på mesterholdet, hvor han var en dominerende spiller på midtbanen med anførerbindet om armen.

I januar skiftede han til Werder Bremen i Bundesligaen, og her vil han gerne opnå samme rolle og betydning, som han havde i FCK. Det siger han til bold.dk.

– Jeg er nok ikke helt så dominerende taktisk og verbalt, som jeg var i FCK, men der var det måske også lidt exceptionelt. Men jeg prøver at være den samme, og det er mit mål at blive den spiller i Werder Bremen, som jeg også var i FCK, siger Delaney.

Han medgiver, at det er et ambitiøst mål og en stor udfordring. Blandt andet spiller sprogbarrieren ind.

– Det er måske lidt svært, fordi jeg ikke helt kan de samme ting endnu, som jeg kunne i Danmark. Alene det, at jeg ikke kan tale flydende med dommeren, gør det lidt sværere for mig.

– I Danmark kunne jeg tale mig ud af mange ting, det kan jeg ikke i Tyskland, siger Delaney til bold.dk.

Efter en resultatmæssig dårlig start har Werder Bremen fået 13 point i holdets seneste fem kampe og er rykket ud af nedrykningszonen.

Delaney har været med i syv ud af ni ligakampe siden sin ankomst i Bremen, og han har scoret et enkelt mål. Det var direkte på frispark i midten af februar.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS