Thorning: Medierne må ikke lade sig kue

Foto: Christian Liliendahl/Scanpix.
Udgivet Opdateret

»Ingen mennesker må nogensinde stå alene i deres forsvar for ytringsfriheden.«

Sådan sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun fredag ekstraordinært holdt tale ved uddelingen af årets Cavlingpris, der gik til journalist Morten Pihl fra Jyllands-Posten.

Cavlingprisen blev overrakt i skyggen af terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, og her betonede statsministeren, der også er pressens minister, vigtigheden af ikke at lade sig kue af attentatet:

»Ved at bruge det frie ord viser vi, hvad demokratiet kan. Ved i fællesskab at stå vagt om ytringsfriheden – også når det er svært – viser vi styrken ved det åbne samfund,« sagde Helle Thorning-Schmidt ved overrækkelsen, der fandt sted på Nationalmuseet i København.

Og budskabet var klart: Et redaktionslokale er nemlig mere end et lokale med borde og stole, lød det fra statsministeren, der samtidig understregede, at hun har »den dybeste respekt for de valg, aviser og andre medier har truffet de seneste dage«.

»Det berører mig dybt, at der på tusindvis af redaktioner i hele verden har siddet mennesker og diskuteret, hvordan morgendagens avis skulle se ud. Det er jeres valg. Sådan må og skal det være,« sagde hun.

Powered by Labrador CMS