Thorning-Schmidt topper liste

Helle Thorning-Schmidt og Christel Schaldemose er at finde i toppen af stort amerikansk medies kåring af mest indflydelsesrige personer, når det kommer til at regulere og påvirke tech-giganterne

Danmarks tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt.
Danmarks tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: Fagbladet 3F

Det amerikanske medie Politico har kåret tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt som en verdens mest indflydelsesrige person, når det kommer til at sætte reglerne for adfærd på internettet.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Den tidligere danske statsminister har en nærmest umulig opgave: at bestemme, hvad folk over hele verden kan slå op på Facebook, skriver Politico om grundlaget for kåringen.

Viceformand

Thorning-Schmidt er viceformand i det såkaldte Facebook Oversight Board, der er et tilsynsråd, som skal tage stilling til indhold på den sociale medie platform.

Hun har dermed været med til at skulle tage stilling til, om den tidligere amerikanske præsident Donald Trump skulle have lov at vende tilbage på Facebook, efter tech-giganten lukkede hans profiler.

Facebooks tilsynsråd er blevet kritiseret for ikke at være uafhængige, da Facebook har støttet projektet med 130 millioner dollars.

Gode diskussioner

Ifølge Rikke Hviilshøj, der er direktør i Dansk IT, er det svært at sige, præcis hvor indflydelsesrig Thorning-Schmidt er.

- Men det er interessant, at man begynder at give det opmærksomhed. Det er godt, at vi bliver bevidste om hvem, der har indflydelse på det område. Det kan give anledning til nogle gode diskussioner, siger hun.

Deler 2.-pladsen

Også Christel Schaldemose, der er medlem af Europa-parlamentet for Socialdemokratiet, er at finde i toppen af Politico’s liste over mest indflydelsesrige personer.

Schaldemose deler nemlig 2. pladsen med kollegaen i parlamentet, tyske Andreas Schwab fra partiet CDU.

- Schaldemose, en socialdemokrat fra Danmark, har brugt sin tid i parlamentet på primært at fokusere på beskyttelse af forbrugerne, skriver Politico og påpeger hendes kamp for at regulere online markedspladser som Amazon og Alibala i den såkaldte Digital Services Act.

Glad for placering

Christel Shcaldemose er glad for sin placering på listen.

- Der er jo mange, der påvirker udviklingen på dette område. Men når jeg sidder og arbejder med Digital Services Acts som EU-parlamentets chefforhandler, så er det klart, at jeg har stor indflydelse og magt til at påvirke techgiganterne, siger hun.

Hun understreger, at det vigtigste for hende er, at der bliver demokratisk kontrol med tech-giganterne.

- Vi skal have en demokratisk kontrol med de her techgiganter. Vi skal have en demokratisk regelbog for, hvordan de techgiganterne kan agere. Det handler blandt andet om, at de ikke skal kunne høste al vores data, hindre konkurrence og ikke skal fremme eksempelvis hadsk tale, siger hun.

Powered by Labrador CMS