Thornings jobplan: Topchefer vender tomlen ned

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Helle Thorning har iværksat en stor jobplan, der skal skabe 150.000 job frem mod 2020, men tænketanken Axcel Future kalder planen urealistisk, og flere topchefer bakker op. Det skriver Børsen mandag.

Ifølge tænketanken Axcel Future kommer manglende investeringer til at koste Danmark et velstandstab på 85 milliarder kroner i 2020, hvis man ikke sætter kraftigt gang i erhvervsinvesteringer. De investeringer skal øges med 6-9 procent, hvis regeringens jobplan skal realiseres, men adskillige topchefer ser det ikke som en realistisk mulighed, at investeringerne rammer det niveau. De bakkes også op af professor i økonomi Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet, som tvivler på, at man kan komme op på de magiske 6-9 procents stigning.

Nogle af de topchefer, der tilslutter sig konklusionen i analysen, er blandt andre administerende direktør Niels Bjørn Christiansen fra Danfoss, administerende direktør Lars Rasmussen fra Coloplast og administrerende direktør for Velux Jørgen Tang-Jensen.

»Det er meget svært at retfærdiggøre ikke at lægge investeringerne i eksempelvis Nordtyskland i stedet for Sønderjylland og dermed spare godt en tredjedel af omkostningerne,« siger Jørgen Tang Jensen, direktør for Velux.

Rapporten fra tænketanken viser, at investeringerne reelt stiger med 3-4 procent årligt frem mod 2020, og der er ikke meget, der tyder på, at regeringens politik har gjort det mere attraktivt for virksomhederne at investere så meget, som det kræver for at nå målene for jobplanen. Topcheferne mener, at det danske skattesystem er en af de centrale hindringer for yderligere erhvervsinvesteringer.

Powered by Labrador CMS