Tilbage efter ferien: Sådan forbereder du børnene

Det er ikke nemt for hele familien at komme tilbage til rutinerne, når ferien er ovre. Forældre kan afhjælpe problemet ved at bruge en uge på at foreberede sig.

Udgivet Opdateret

I sommerferien har der været tid til at ligge og snue til sent. Måske er det også blevet til nogle sene aftner, hvor der er blevet hygget. Det har skyldtes at både morgenmad og aftensmad, er blevet indtaget senere, end det plejer. Faktisk er intet som det plejer, når I holder sommerferie.

Sådan er det for mange. Derfor er det en stor udfordring at vende tilbage til hverdagsrutinerne, når ferien er ovre.

Der er dog hjælp at hente. Du kan forberede dig og dine børn på at vende tilbage til hverdagen ganske nemt. Det skriver familieklubben.

Gode rytmer

Det er svært at vende tilbage til hverdagsrytmen, når ferien er ovre. Det gælder for hele familien.

Men særligt for familiens mindste kræver det en tilvænningsperiode, hvis de skal blive klar til hverdagen efter en ferie, hvor både spise- og sovetider er blevet skubbet.

Det er forældrenes ansvar at forberede børnene på, at hverdagen kommer, og det kræver ifølge eksperter kun en lille uge med forskellige tiltag.

Begynd med søvnen

Det nemmeste sted at starte, er at fokusere på barnets søvn. Sådan lyder det fra søvnterapeut Caroline Lorentzen.

Hun anbefaler, at man ugen op til at ferien slutter, begynder at lægge børnene tyve minutter tidligere i seng. Samtidig med at man vækker dem tidligere og tidligere. Til sidst skulle man gerne have nærmet sig tiden, hvor de normalt står op i hverdagen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Men hun erkender, at det kan være svært.

– Det er lettere i teorien end i praksis. At vække et barn er ikke sjovt, og det er ikke sjovt for barnet at stå en time tidligere op, siger den norske søvnterapeut.

Hele familien følger med

Søvnterapeuten anbefaler desuden, at det ikke kun skal gælde for familiens mindste.

I takt med at børnene bliver vækket tidligere, skal hele familien også stå op. På den måde kommer alle tilbage i sine hverdagsrutiner.

Du kan læse flere gode tips til at forberede børnene – store som små – på at vende tilbage til hverdagen i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS