Tiltale: Kvinde overfaldet på p-plads

En mand og en kvinde er blevet tiltalt for vold mod en kvinde. Anklagemyndigheden vil gerne have straffen skærpet som hadforbrydelse

En mand og en kvinde er tiltalt for at have udsat en kvinde for vold på en parkeringsplads i Gladsaxe. Foto: Københavns Vestegns Politi
Udgivet Opdateret

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har tiltalt to personer, en mand og en kvinde, for at have overfaldet en kvinde på en parkeringsplads i Gladsaxe. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ifølge anklageskriftet er manden og kvinden tiltalt for flere overtrædelser af straffeloven den 13. februar 2021 kl. 10.15.

Begge er tiltalt for at have udsat kvinden for vold, og manden er desuden tiltalt for at have truet hende med vold og for hærværk mod hendes bil.

Anklagermyndigheden mener, at de to personer skal straffes med fængsel, og vil desuden gerne have straffen skærpet som hadforbrydelse.

Sigtet for racistiske udtalelser

Anklagemyndigheden lægger op til, at straffen skærpes, fordi årsagen bag forbrydelsen efter deres opfattelse er offerets etniske oprindelse, tro eller lignende.

I dagene efter overfaldet rejste Københavns Vestegns Politi sigtelse for overtrædelse af straffelovens § 266 b om racistiske udtalelser.

Det er anklagemyndigheden, som vurderer, om politiets sigtelse kan medføre tiltalerejsning for en domstol.

Straffesagen skal afgøres ved Retten i Glostrup onsdag den 12. maj 2021.
Powered by Labrador CMS