Udgivet Opdateret

Med 11. sejr i træk vinder Danmark 29-14 over Tjekkiet.

Danmark er videre til kvartfinalen ved VM.

Det blev slået fast tidligere fredag, da Tyskland slog Sydkorea.

Det danske håndboldlandshold er nu oppe på fem sejre i lige så mange kampe ved VM.

På en dag, hvor Tyskland forinden havde sikret dansk kvartfinalekvalifikation, løste Danmark efterfølgende sin egen opgave ved at slå Tjekkiet med 29-14.

Det danske hold har vundet samtlige fem kampe med mere end ti overskydende mål, hvilket er en præstation i sig selv. Så lever man nok med, at holdet ikke leverede stor fredagsunderholdning i en rodet forestilling.

Det varede to tredjedele af kampen, før der kom den sikkerhed og effektivitet i offensiven, som har været et kendetegn i turneringen.

Sejren og de to point var dog ikke i fare mod et tjekkisk hold, der har tabt fire ud og fem kampe ved VM.

Det blev bare aldrig nogen rigtig god håndboldkamp.

Resultat ligegyldigt

Spillerne var allerede før første kast klar over, at resultatet i princippet var underordnet. Uanset, hvordan det ville gå, bliver kampen om førstepladsen i mellemrunden først afgjort i den sidste kamp mod Tyskland.

Måske var det bevidstheden om kampens ringe betydning, der havde sat sig i baghovederne. I hvert fald kom det danske angrebsspil ikke ud af andet gear i hele første halvleg.

I forsvaret startede spillerne, som om de havde skosåler af bly. De tjekkiske underdogs spillede sig legende let igennem, så Sandra Toft var prisgivet i målet.

Men den danske defensiv vågnede hurtigt. Det viser meget om kampens udvikling, at Tjekkiet scorede fem mål i de første fem minutter og derefter ni i de sidste 55.

Der blev virkelig lukket af, og på den måde kom Sandra Toft også til at ligne sig selv med en stribe redninger.

Mere rod

Offensivt var det før pausen langt hen ad vejen noget rod. Der blev lavet en del tekniske fejl, hvilket ellers ikke ligner det danske hold i denne turnering.

Mette Tranborg var langt bedre i forsvaret end i angrebet, hvor hun manglede timing i kombinationerne.

Men Tranborg var ikke ene om at være et stykke fra topniveauet. Spillet var hakkende, urytmisk og ikke målsøgende nok.

Temposætteren Mie Højlund, der sad ude med en flænge under foden, var savnet. Offensivt var det vel Danmarks dårligste VM-halvleg hidtil.

Det blev dog bedre efter sidebyttet og især i de sidste 20 minutter. Holdet har opbygget en god vane med at slutte kampene stærkt. Også denne gang var danskerne fysisk klart i overskud i slutfasen.

Landstræner Jesper Jensen kan notere nok en klar VM-sejr. Og han blev igen mindet om, at han har skabt et enormt stærkt forsvar, når bare spillerne er helt oppe i gear.

Danmark spiller om førstepladsen i mellemrunden mod Tyskland på søndag.