To-årig dræbt af leopard i dyrepark

Rovdyret slap ind i et ellers afskærmet område.

Det lykkedes leoparden at komme ind i et afspærret område og angribe drengen. Arkivfoto: Mike Hutchings/Scanpix.
Udgivet Opdateret

En toårig dreng er blevet dræbt af en leopard i Sydafrikas Kruger National Park. Det lykkedes rovdyret at komme ind i et afspærret område og angribe drengen, skriver BBC.

Den toårige var søn af en ansat i nationalparken. Tililende familiemedlemmer fik hurtigt drengen bragt til et hospital i den nærliggende by Shongwe efter angrebet, men han var død ved ankomsten.

– Drengen var kun 30 måneder gammel. Angrebet skete klokken 20 onsdag aften, og drengen blev erklæret død af læger på Shongwes hospital efter at være blevet bragt dertil meget hurtigt af familiemedlemmer, hedder det i erklæringen fra parkens ledelse torsdag.

I erklæringen siger parkens ledelse videre, at sådanne angreb er “meget sjældne”.

Men ansatte i parken dræbte efterfølgende leoparden “for at fjerne faren”.

Uklarheder

Ike Phaahla, en talsmand for parken, siger, at omstændighederne omkring den toåriges død stadig er uafklarede.

Han siger, at dyrene er naturligt bange for mennesker og normalt ikke kommer tæt på dem.

– I parker som Kruger National Park er der en vis interaktion mellem turister og dem, der arbejder her. Det kan medføre, at visse arter som leoparder bliver vænnet til mennesker og mister deres frygt, siger Phaahla. Netop interaktionen mellem mennesker og dyr gør, at der er en vis risiko forbundet med at opholde sig i parkerne.

– Vi må respektere, er der er tale om vilde dyr, siger Phaahla, ifølge BBC.

Besøgende i nationalparken skal efterleve strenge regler af hensyn til sikkerheden. Man færdes kun i grupper, og der er mange steder porte, som skal holdes lukkede.

Powered by Labrador CMS