To børn efterladt i Aarhus: Sidste nyt

To små afghanske børn, der blev efterladt i Aarhus før jul, er kommet i plejefamilie, oplyser Aarhus Kommune.

Udgivet Opdateret

Husker du historien om de to afghanske børn, der blev fundet efterladt ved et busstoppested i Aarhus midtby?

Nu er der nyt i en opsigtsvækkende sag.

Artiklen fortsætter under videoen

Lige før jul blev to afghanske børn på knap et og to et halvt år fundet efterladt ved et busstoppested i Aarhus midtby. Lørdag skriver Jyllands-Posten, at børnenes bistandsadvokat har søgt asyl til dem.

Børnene blev fundet efterladt. Siden har politiet fundet ud af, at deres forældre formentlig ikke er i landet længere.

Efterforskes stadig

To måneder efter at børnene blev fundet, oplyste Østjyllands Politi til Jyllands-Posten, at man stadig arbejdede på at afklare deres slægtskab.

Siden er børnene kommet i plejefamilie, oplyser Aarhus Kommune til avisen. Navnet på børnenes advokat ønsker hverken kommunen eller politiet at oplyse.

Men børnenes fremtid kan meget vel afhænge af blandt andet, om det lykkes advokaten at få asyl til børnene.

Det fortæller direktøren for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Erik Kaastrup-Hansen, til Jyllands-Posten.

I udlandet

Faderen skal være en 34-årig afghansk mand, som tidligere har opholdt sig i Danmark, indtil han efter en dom blev udvist af landet.

– Vi ved ikke, hvor faren befinder sig, men formentlig er han i udlandet. Vi mangler desuden at få identificeret moren, mens vores formodning er, at hun heller ikke opholder sig i Danmark, har politiinspektør Michael Kjeldgaard tidligere udtalt i en pressemeddelelse.

Moderen menes også at have forladt Danmark.

Tte anholdt

En 33-årige mand og en 25-årige kvinde blev også anholdt i sagen.

Begge er afghanske statsborgere, og den 33-årige er formentlig børnenes onkel. Det var dog politiets vurdering, at hverken kvinden eller manden har begået noget strafbart i sagen.

Derudover blev en 54-årig kvinde anholdt. Hun blev identificeret som børnenes farmor, men senere løsladt.

Fortsat sigtet

Kvinden er dog fortsat sigtet for at have efterladt de to børn i en hjælpeløs tilstand og efter vanrøgtsparagraffen, da det er politiets vurdering, at kvinden efterlod de to børn på gaden.

Jyllands-Postens spørgsmål, om hvorvidt politiet har opklaret, hvorfor børnene blev efterladt, ønsker Østjyllands Politi ikke at besvare af hensyn til efterforskningen.

Powered by Labrador CMS