To dræbt i jetskiulykke: En sigtet for uagtsomt manddrab

Politiet har i de seneste år fået mange henvendelser om det samme problem, der nu har kostet to personer livet.

Ulykken ved Langebro burde aldrig være sket. Foto: Uffe Weng/Scanpix 2017 GALLERI: FLERE BILLEDER AF POLITIETS INDSATS EFTER ULYKKEN.
Ulykken ved Langebro burde aldrig være sket. Foto: Uffe Weng/Scanpix 2017 GALLERI: FLERE BILLEDER AF POLITIETS INDSATS EFTER ULYKKEN.
Udgivet Opdateret

En jetskiulykke, der aldrig skulle have haft mulighed for at finde sted, har kostet to mennesker livet.

Søndag morgen vil otte personer blive stillet for en dommer i København. De syv af dem er sigtet for at have frembragt fare for andre menneskers liv eller førlighed. Det er § 252 i straffeloven, der i ydereste konsekvens kan give otte års fængsel. Den sidste, en mand, vil blive sigtet for uagtsomt mandrab, og også han risikerer op til otte års fængsel, skulle han blive dømt for sin handling.

De otte personer er alle af politiet mistænkt for at have været involveret i den voldsomme jetskiulykke, der fandt sted lørdag aften omkring 19.45 ved Langebro i Københavns Havn. Her blev en mindre båd påsejlet af en eller flere jetski.

Flere personer kom til skade i forbindelse med påsejlingen. En amerikansk kvinde døde i forbindelse med ulykken, og natten til søndag krævede ulykken endnu et offer; endnu en amerikansk kvinde.

Politiet så det ske

Der var flere vidner til ulykken. Blandt andet de betjente, der aftenen igennem deltog i arbejdet med at kortlægge hændelsesforløbet til den voldsomme jetskiulykke. Betjentene så, hvad der skete, fordi de i forvejen befandt sig i området på en politibåd.

– Vi havde fået en række anmeldelser om, at der sejlede flere jetski rundt i området, hvor ulykken endte med at ske, fortæller politiinspektør ved Københavns Politi, Jens Jespersen, til Newsbreak.dk.

Anmeldelserne lød på, at der blev sejlet alt for stærkt og hensynsløst, og siden der blev sejlet på jetski var der allerede der tale om et lovbrud, fortæller Jens Jespersen.

– Som udgangspunkt må du slet ikke sejle med jetski i Københavns Havn eller i kanalerne, fortæller Jens Jespersen.

Fra politibåden kunne betjentene se, hvad der skete. De kunne også se, at flere jetski efter ulykken flygtede. De sejlede væk fra København. Politiet igangsatte en eftersøgning.

– I relevante havne syd for København. I Brøndby Havn træffer vi så de personer, der i dag skal fremstilles i grundlovsforhør, fortæller Jens Jespersen.

Tilbagevendende problem

De jetski, der blev fundet i Brøndby Havn, er ved at blive undersøgt nærmere af teknikere. De personer, politiet mødte i Brøndby Havn, er blevet afhørt. De personer, bliver fremstillet i grundlovsforhør. En af dem sigtes for uagtsomt manddrab.

Ofrene i ulykken var amerikanske statsborgere. Ifølge Ekstra Bladet er der tale om kvinder. Ifølge Jens Jespersen er der tale om borgere, der ikke har bopæl i Danmark. Deres pårørende er derfor blevet underrettet gennem det amerikanske konsulat.

Tilbage venter der et retsligt efterspil. Der venter muligvis også en analyse af, hvordan man i fremtiden kan sikre, at der ikke sejler jetski der, hvor der ikke må sejle jetski i København. Ifølge Jens Jespersen er sagen fra lørdag aften ikke enestående, udover det faktum at den endte med at koste to mennesker livet. Problemet med jetski i kanalerne og Københavns Havn er ikke nyt.

– Vi har i de senere år fået en række henvendelser om det fra offentligheden. Det var derfor, vi var på vandet med en båd i går, fortæller Jens Jespersen.

 

Powered by Labrador CMS