To kvinder anklages for at brænde 5-årig pige i voodoo-ritual

Det lyder som noget fra en film, men politiet mener, den er god nok.

Rachel Hilaire og Peggy LaBossiere i Brockton District Court. Foto: Enterprisenews/Scanpix
Udgivet Opdateret

Nedenstående lyder som plottet i en semi-dårlig Hollywood blockbuster, hvis primære formål er at sælge et hav af billetter i verdens biografer. Havde det dog bare været det. Politiet i East Bridgewater, Massachusetts, USA, er dog overbevist om, at der desværre er tale om frygtelig virkelighed.

Ifølge lokale og nationale medier i USA foregik der adskillige rædsler i et hjem på West Union Street i byen, hvor to kvinder ifølge anklagen bandt, brændte og vansirede en kun femårig pige. Samtidig blev pigens storebror på otte truet med at få skåret hovedet over. Formålet var ifølge politiet voodoo-ritualer – for kvinderne, der er søstre, mente, at den femårige var besat af en dæmon.

Det skriver Enterprisenews, der også kan berette, at politiet mener, der er tale om, at pigens egen mor bad søstrene om voodoo-hjælpen. Den lille pige blev efterladt vansiret med tredjegradforbrændinger i ansigtet.

Da dæmonen fløj bort

Det var i midten af januar, at politiet i Randolph, hvor pigen bor, kontaktede East Bridgewater-politiet, fordi de gerne ville have kollegerne til at tjekke op på en adresse. En kvinde og hende to børn – alle fra Randolph – var nemlig flyttet ind i en lejlighed hos Peggy LaBossiere, 51, og hendes søster Rachel Hilaire, 40.

I lejligheden fandt betjentene så moderen og de to børn. Pigen med den voldsomme forbrænding. Moderen, der stammer fra Haiti og tror overbevist på voodoo, forklarede, at brandskaden i pigens ansigt skyldtes, at en dæmon havde forladt pigens krop.

– Moderen forklarede, at hendes børn havde opført sig dårligt som følge af onde onder, lyder det i en politirapport skrevet af John Grillo fra politiet, skriver Enterprisenews.

Frygtelige sager

Ifølge børnenes egne forklaringer til politiet, så fandt der voldsomme uhyrligheder sted i søstrenes hjem. Pigens øjne blev blandt andet dryppet med citronsaft, hun blev bundet til et skaft og lagt på en måde, så hendes krop dannede et kors, mens hun fik blæst ild over og omkring ansigtet og blev stukket med en nål.

Samtidig blev drengen truet med at få hugget hovedet af med en machete, og med en pind mast mod struben havde han svært ved at trække vejret. Sådan beskriver børnene en smule af det, der er foregået.

Ikke overraskende siger søstrene i retten, at de ikke er helt enige i, hvad der er foregået. LaBossiere nægtede at havde truet drengen, gnide olie på ham eller mase en pind mod halsen. Men både Labossiere og Hilaire fortalte politiet, at de udførte rensende bade på begge børn, hvilket omfattede at lægge røgelse og eukalyptusolier og havsalt på deres kroppe, mens de brændte myrra.

Powered by Labrador CMS