To mænd fængslet i sag om udbytteskat for 37 millioner

Svindlen foregik i 2007 og fandt sted over flere omgange

To personer er blevet varetægtsfængslet i en sag om svindel med udbytteskat til en samlet værdi af 37, 5 millioner kroner, oplyser Bagmandspolitiet. Foto: Erik Refner/Scanpix.
Udgivet Opdateret

To mænd er ved Retten i Lyngby blevet varetægtsfængslet i en sag om svindel med udbytteskat til en samlet værdi af 37,5 millioner kroner.

Det oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik).

– Anholdelserne er et af resultaterne af den omfattende efterforskning, som har stået på, siden Skat politianmeldte sagen om den formodede svindel med refusion af udbytteskat, siger statsadvokaten i en pressemeddelelse.

10 år gammel sag

De fængslede er begge danskere – den ene bosat i USA. Udlandsdanskeren blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag 24. maj, efter at han aftenen forinden blev anholdt i Københavns Lufthavn.

Den anden blev anholdt fredag og fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag. Begge er varetægtsfængslet frem til 19. juni.

Ifølge sigtelserne har de to mænd over 14 omgange i 2007 fået penge ud af Skat ved at have tilbagesøgt indeholdte danske udbytteskatter på vegne af et selskab hjemmehørende i udlandet ejet af den ene af de to mænd.

– Indtil videre tyder det på, at denne sag er en udløber af den store udbyttesag, der handler om formodet svindel for op mod 12,3 milliarder. Efterforskningen i begge sager fortsætter med fuldt fokus, siger Morten Niels Jakobsen om sagen.

Han påpeger, at svindelnummeret ikke virker til at være noget, en tilfældig svindler har fundet på hen over en weekend.

– Udbyttesagen er på alle måder kompleks med professionelle og internationale aktører, der ser ud til at have benyttet sig af et meget gennemtænkt set-up, siger Morten Niels Jakobsen i pressemeddelelsen.

Retten i Lyngby har nedlagt navneforbud i sagen, og anklagemyndigheden ønsker ikke at give flere oplysninger om de to sigtedes identitet.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS