To unge piger indlagt på intensiv: Nu er 19-årig mand anholdt, sigtet og løsladt

Den 19-årige har erkendt, at han solgte kraftfuldt narkotika til to unge piger, der blev indlagt på intensiv.

Syd- og Sønderjyllands Politi er skredet til anholdelse i sagen om to piger, der lørdag morgen blev indlagt med symptomer på MDMA-indtag. Foto: Handout/Scanpix
Udgivet Opdateret

Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt en 19-årig mand fra Esbjerg, der er blevet sigtet for at have voldt nærliggende fare for andres liv eller førlighed samt for narokotika-salg.

Årsagen skal findes i sagen om to piger på henholdsvis 15 og 16 år, der lørdag blev hasteindlagt på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg til intensiv behandling efter, hvad der formodes at være forgiftning af stoffet MDMA.

I en pressemeddelelse søndag morgen skriver politiet, at den 19-årige er blevet fundet som følge af effektiv politi-efterforskning. Han har under en afhøring erkendt, at han gav de unge piger det ulovlige narkotika, der for ganske nylig kostede en 15-årig dreng livet.

Løsladt igen

De to piger er ikke fra området, men de opholdt sig på Fanø og har angiveligt været til fest på øen eller i Esbjerg. I hvert fald blev de overført til sygehuset i Esbjerg fra Fanø. “Efter udskrivning fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg bliver der draget omsorg for dem på deres hjemegn“, skriver politiet.

Efter afhøringen af den 19-årige, er han blevet løsladt. Det vurderes af politiets jurister, at der ikke er juridisk grundlag for en varetægtsfængsling, men han er fortsat sigtet, og der efterforskes stadig i sagen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke fået anmeldelser om andre med forgiftningssymptomer. Af hensyn til den videre efterforskning og pigernes anonymitet kan Syd- og Sønderjyllands Politi ikke oplyse yderligere i øjeblikket, fremgår det af søndagens pressemelding.

Powered by Labrador CMS