To voldelige røverier i midtbyen

Spark og knytnæveslag blev en del af pinsens natteliv. To unge mænd blev røvet i voldelige overfald.

To voldelige gaderøverier, det ene under Skt. Clemens Bro, forstyrrede den aarhusianske pinsefred. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

To lettere voldelige røverier blev en del af pinsen i den jyske hovedstad.

Natten til søndag mellem kl 02 og 03 blev en 20-årig mand passet op af seks-syv unge mænd på Åboulevarden under Skt. Clemens Bro i Aarhus Midtby.

Den 20-årige fik mindst et knytnæveslag i ansigtet, hvorefter han fik taget sin mobiltelefon og pung.

På trods af, der gik næsten 12 timer inden røveriet blev anmeldt, hvilket ikke hjælper politiet i en efterforskning, er man dog ikke helt på bare bund.

– Vi har nogle spor, der peger vores efterforskning i en retning, siger vagtchefen hos Østjyllands Politi, Christian Riis, til Newsbreak.dk.

Hurtig anholdelse

Natten til mandag var den så gal igen. Klokken 3.48 blev en 19-årig mand kontaktet af to mænd på Store Torv, der spurgte om de kunne få en cigaret. Den 19-årige gav dem begge en cigaret, hvorefter de tog fat i ham og sagde, at de ville have hans taske. Den 19-årige rev sig løs efter, at den ene gerningsmand havde sparket ham over låret.

Her var man mere heldig med at få fat i synderne, hvilket i følge vagtchefen skyldes, det blev anmeldt med det samme.

– Signalementerne blev straks sendt rundt i radioerne til patruljerne, siger Christian Riis.

En af disse patruljer var ekstra vågne og 15 minutter efter var de to mænd anholdt.

Christian Riis fortæller, at man er opmærksom på forholdene og de mange mennesker i midtbyen i weekenderne, der sammen med helligdage kan byde på endnu flere festglade mennesker end ‘normale’ weekender.

Politiet i Aarhus har en “tryg natteliv”-indsats, hvor der er flere patruljer, både i civil og uniform, der går rundt i nattelivet.

Patruljerne er blandt andet opmærksomme på grupper, der kan virke mistænkelige. Når de bliver truffet af patruljerne, blive de stoppet og registreret.

– Derfor er der også mulighed for, at vi allerede har været i kontakt med mændene, siger Christian Riis, og hentyder til røveriet under Skt. Clemens Bro, hvor man altså efterforsker forskellige spor.

 

Powered by Labrador CMS