Togdræbt var ansat til at passe på andre

Det er tog som dette, der betjener Tølløsebanen. Pressefoto
Udgivet Opdateret

Den 54-årige mand, der tragisk mistede livet, da han blev påkørt af et tog, var ansat til at passe på, at andre ikke bliver ramt af tog.

Ekstra Bladet kan berette, at den 54-årige mand fra Køge, der afgik ved døden, da han blev ramt af et tog ved jernbaneoverskæringen på Merløsevej ved Nyrup på Sjælland, var en såkaldt sikringsmand.

Manden var ansat til at passe på en flok asfaltarbejdere, der arbejdede tæt ved jernbanen. Han skulle sørge for, at de ikke blev ramt af toget. Han blev desværre selv ramt.

– Det var en sikringsmand, der skal sørge for, at der ikke sker ulykker, når der arbejdes på banen. En, der holder øje med og har styr på at rømme banen, når der kommer tog, så ingen kommer galt af sted, fortæller politiets vagtchef Anders Mikkelsen.

Kollega kørte toget

Asfaltarbejderne ved strækningen kom fra et eksternt firma. Men den nu afdøde sikringsmand var ansat i Regionstog, der driver togene på blandt andet Tølløsebanen, hvor ulykken er sket. Det samme var togets lokomotivfører.

– De arbejder i samme selskab, men med forskellige opgaver, og det er under alle omstændigheder meget tragisk – især for de pårørende til den afdøde, siger Anders Mikkelsen.

Både asfaltarbejdere og lokomotivfører er blevet tilbudt krisehjælp.

Udover gruppen af asfaltarbejdere og lokomotivføreren, overværede en række bilister ved jernbaneoverskæringen ulykken, fortæller vagtchefen

Det er endnu uvist, hvad ulykken skyldes.

Powered by Labrador CMS