Topfigur skrider fra Morten

Steen Thomsen stopper som partisekretær kort efter barsk formandsopgør og erstattes af Jens Vornøe

Steen Thomsen forlader posten som partisekretær i DF. (Arkivfoto)
Steen Thomsen forlader posten som partisekretær i DF. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Steen Thomsen stopper som partisekretær i Dansk Folkeparti. Det oplyser partiet.

En partisekretær er bindeleddet mellem partiets medlemmer i Folketinget og baglandet. Derfor er rollen vigtig for et politisk parti.

Det var også Steen Thomsen, der fra scenen i Herning Kongrescenter 23. januar kunne fortælle, at Morten Messerschmidt havde vundet formandsopgøret over Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

Det var partiets første formandsvalg nogensinde, så der var tale om historiske ord fra Steen Thomsens mund.

Han er ikke blevet fyret, og det skyldes ikke uoverensstemmelser med den nyvalgte formand.

Det siger Steen Thomsen til Ritzau.

- Det er 100 procent min egen beslutning. Morten har sagt til at begynde med, at han så mig som en del af holdet.

- Det har jeg takket for, men jeg har valgt at gøre brug af muligheden for at sige, at alting har sin tid, og derfor har jeg benyttet mig af en option for at indgå en fratrædelsesordning. Det giver mulighed for at få nye kræfter til, siger Thomsen.

Der har efter formandsvalget især i folketingsgruppen været uro og blæst omkring Messerschmidt.

Ærgerligt

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Det har været sådan i nogle år efterhånden. Jeg håber, at der kommer ro og stabilitet omkring DF. Jeg har brugt mange timer og kræfter på det, og jeg kan mærke, at nu er det tid til, at jeg måske skal bruge mine kræfter lidt anderledes.

- Så kan der komme nye kræfter til, som måske kan genskabe roen og fremgang til DF, siger Thomsen, der fortsætter som medlem af DF.

Støtte træder til

Ny partisekretær bliver hovedbestyrelsesmedlem Jens Vornøe, oplyser DF. Vornøe støttede Messerschmidt i formandsopgøret.

- Jeg har været formand i den største DF-lokalforening de senest seks år samt været hovedbestyrelsesmedlem, og ser nu frem til at udvide min løbende dialog med baglandet, lokalforeningerne samt folketingsgruppen, siger Vornøe til partiets Facebook-side.

Powered by Labrador CMS