Træner udnytter 30 år yngre fodbold-pige

En nu 52-årig mand fra Midtsjælland er idømt et års fængsel for seksuelle krænkelser af 30 år yngre fodbold-talent.

En 52-årig mand er blevet idømt et års fængsel for at udnytte en 30 år yngre pige. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

I perioden fra 2009-2011 udsatte den nu 52-årige mand fra Midtsjælland en 30 år yngre pige for adskillige tilfælde af forskellige seksuelle krænkelser, hovedsageligt foretaget i hans bil. Pigen var på det tidspunkt mellem 15 og 18 år.

Retten i Roskilde fandt den forurettedes forklaring troværdig og idømte i går torsdag den 52-årige et års fængsel, samt at han skulle betale torterstatning på 60.000 kroner til pigen. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden er dømt for tre forskellige forhold: For blufærdighedskrænkelse og efter paragraf 223 stykke 1 og stykke 2. Og især stykke to er interessant, da netop den ikke bruges særlig tit.

– I den står der blandt andet ‘groft misbrug af alder og erfaring’, fortæller Lise Møller Frandsen, anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestsjællands Politi til Newsbreak.dk.

Lise Møller Frandsen siger, at hun er rigtig glad for, at paragraffen blev brugt, da det hører til sjældenhederne – omend det sker. Stykke bliver brugt oftere. Her drejer det sig om man ikke må have samleje med plejebarn, spædbarn eller børn ‘betroet til opdragelse og undervisning’. Og netop undervisning dækker også over, at den 42-årige i en periode var træner for pigen.

– Det er jo i Danmark ikke ulovligt at have et seksuelt forhold til en ung kvinde på over 15 år, uanset om der er en stor aldersforskel mellem parterne. I denne sag var situationen dog den, at den unge kvinde blev presset psykisk til at indlade sig i et seksuelt forhold med den 52-årige mand, fordi han brugte sin højere alder og større livserfaring samt det helt særlige tillidsforhold, der bestod mellem dem, til at kontrollere og manipulere pigen ind i et seksuelt forhold, som hun ikke ønskede, siger Lise Møller Frandsen.

Groft misbrug af tillidsforhold

Retten lagde vægt på, at den 52-årige groft havde misbrugt det tillidsforhold, der bestod imellem ham og pigen, samt at han var ældre og mere erfaren og havde brugt dette til at presse hende ud i situationer, hvor overgrebene kunne foregå.

–  Jeg er meget tilfreds med, at retten i dag har statueret, at det er helt uacceptabelt” udtaler anklagerfuldmægtig Lise Møller Frandsen.

Der gik fire år, før kvinden anmeldte forholdet, hun mener, hun var presset psykisk ud i.

– Hun forklarede, at hun er gået med det alene i årene, og til sidst blev det psykiske pres for meget, siger Lise Møller Frandsen.

Den 52-årige ankede sagen til landsretten.

Powered by Labrador CMS