Tre gange så mange selvmordsforsøg blandt homoseksuelle

Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Der er tre gange så mange selvmordsforsøg blandt homo- og bi-seksuelle i forhold til resten af befolkningen. De homo- og bi-seksuelle har et signifikant ringere sexliv og markant flere oplevelser med seksuel vold og tvang. Det viser tal fra et stort befolkningsstudie fra Statens Institut for Folkesundhed ifølge Politiken.

Ifølge undersøgelsen har homo- og bi-seksuelle på en lang række punkter en ringere trivsel end heteroseksuelle.

Undersøgelsen er den første af sin art i Danmark og er lavet på baggrund af spørgeskemaer besvaret af knap 8.500 danskere i år 2000.

Det er ikke sket før, at så stor en befolkningsgruppe er blevet spurgt om deres seksualitet, og selv om tallene har nogle år på bagen, er de sandsynligvis stadig aktuelle og stærkt bekymrende, mener professor i sexologi ved Aalborg Universitet Christian Graugaard.

Ifølge undersøgelsen har flere end hver tredje bi- eller homoseksuelle kvinde oplevet seksuel vold, og hver femte har overvejet selvmord. Det samme gør sig gældende for hver sjette bi- eller homoseksuelle mand. Kun godt hver 12. heteroseksuelle har overvejet at tage livet af sig selv.

»Vi ved ikke med sikkerhed, hvad skævheden i trivsel skyldes. Men den er overraskende i en frisindsbastion som Danmark, der endda har været et foregangsland, når det gælder homorettigheder. Måske er vi alligevel ikke helt så inkluderende et samfund, som vi går og tror«, siger Christian Graugaard til avisen.

Hos Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner er man ikke overraskede over resultaterne. Her mener man, at mistrivslen handler om stigmatisering, diskrimination og det selvbillede, man kan risikere at danne sig, fordi man føler sig ringere end andre på grund af sin seksualitet, mener forperson Søren Laursen ifølge Politiken.

Powered by Labrador CMS